Színház

no PARA

előadás, 2 felvonás, 90 perc, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy est, két felvonás, három produkció vegyes képességű alkotókkal és előadókkal.

Gyulavári Ági: Távolról áttetsző [Transparent from a distance]

A táncfilmet, mozgást, élőhangot és textil-technológiát ötvöző előadást egy autizmussal élő lány mozgása, lénye inspirálta. A valóságban és virtuálisan jelen lévő előadók az emberi kapcsolódás misztériumát kutatják autisztikus, mindennapi és társadalmi szintek között mozogva, ezeket integrálva.
Koncepció/rendezés: Gyulavári Ági

Jobbágy Bernadett: SEJTelem

Úgy sejtem, hogy nagyrészt folyékony vagyok... hogy a folyékonyságom révén, folyton változom... és hogy valami mindig átáramlik közöttünk a találkozásban. (a rendező)

A látó és látássérült táncosokat, élő énekhangot is ötvöző előadást a testben lévő folyadék közegek, és a folyadékra (vízre) ható érzelmeink kölcsönhatásának lehetősége inspirálja.
Koncepció/rendezés: Jobbágy Bernadett
Konzultáns: Rimóczi István / Bélaműhely
Előadók: Barkó Tamás, Bors-Kovács Klarisz, Kálmán Ferenc, Kopeczny Kata, Nyári-Nagy Ibolya
Ének: Tulu Icözü
Kosztüm: Tóvaj Rozi

Mészöly Andrea: Beszélj rólam! (2011)

Az előadás Bruckner Csaba és Tóth Károly két súlyosan halmozottan fogyatékos előadó, valamint Kövesdi László színész és Nagy Andrea táncos élethelyzeteire, emlékeire építve társadalmilag rögzült tabukat vesz górcső alá. Az előadásban Kövesdi László és Bruckner Csaba dysarthriás dialógusában groteszk humorral és szeretetteljes azonosulással találkozunk, miközben Nagy Andrea táncával érzékenyen kapcsolódik mozgásfogyatékos partnereihez. A táncos támogató jelenlétén keresztül megfeledkezünk, a testi fogyatékosság látványától, megláthatjuk a hátrányos helyzet mögött az embert, saját pozitívumaival.

Az előadás fontos építőkövei: Tarr Bence László: Korlátlan korlátoltság című és Illyés Gyula- Az éden elvesztése című oratóriuma. Az írások hangfelvétel és élő szó formájában kaptak helyet a darabban, tartalmilag kiegészítve az előadók által reflektált korlátoltság relatívnak tekinthető fogalmát.

Rendező, koreográfus: Mészöly Andrea
Zene: Avishai Cohen, Sainko Namtchylak, Lukács Levente
Előadók: Bruckner Csaba, Kövesdi László, Nagy Andrea, Tóth Károly

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Hozzászólások