Színház

Női kézimunka

komédia, magyar, 2006.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A 29 éves Jean-Claude Danaud első sikerdarabja a "Női kézimunka", 1977-ben indult el siker-körútjára a "Le Plateau"-ban, Párizs legrangosabb "café-théatre"-jában. Ez a kávéház-színház a tehetséges fiatal íróknak adott bemutatkozási lehetőséget és a legnagyobb párizsi színházakhoz méltó technikai felszereltséggel rendelkezett. Az első premieren Mony Dalmes, a Comédie Francaise tagja játszotta a három kitűnő női szerep egyikét. A darabot újra és újra nagy sikerrel tartják műsoron a különböző francia színházi társulatok.
Ez a "Női kézimunka" a francia szkeccsek világából kinövő, Jean-Claude Danaud fekete humorából táplálkozó, klasszikus helyzetkomikumokra épülő, napjaink három szélsőséges női karakterére sziporkázóan megírt, ízig-vérig francia komédia, amely tartalmazza egy groteszk szex-paródia és egy francia politikai kabaré számos elemét. Pszichológiailag hiteles, politikailag aktuális. A darab egy kicsi francia falu padján játszódik, a természet idilli, lágy ölén, az "összes út kereszteződésében, a három hölgy - az Özvegy, a Liba és a Szent - váltakozó részvételével.

Férfiakat ugyan nem láthatunk a színpadon, de mégis jól megismerhetjük a tanító, a plébános, az ezredes, a "jótékonysági" szervezeti igazgató meg a svájci bankelnök szexuális és társadalmi életét illetve nemzetközi "tevékenységét".
Tökéletes kor-rajz

A(z) Varga Kata-Lina Kettős Tükör Társulata előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

csuribuksi 2010 jún. 15. - 22:43:18
Rendkívüli darab, fantasztikus karakterekkel !