Színház

Operaest a Várhegyen

opera

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Áriák és együttesek népszerű operákból - Dunai Évával és vendégeivel.

Fellépő művészek: Dunai Éva, Magassy Júlia, Újvári Gerely, Fátrai János. Zongorán kísér: Kálvin Balázs.

Dunai Éva, esztergomi születésű szoprán, 2013 óta a Magyar Állami Operaház énekkari művésze, címzetes magánénekes. Szólistaként és énekkari művészként egyaránt számos bel- és külföldi koncerten és operaelőadáson vett részt. Esztergomiként nagy öröm számára az önálló est a Várszínház falai között.

Magassy Júlia esztergomi születésű mezzoszoprán, hét éve tagja az Operaház társulatának, de a Várszínház deszkái sem ismeretlenek számára, hiszen középiskolás diákként a Dobogó Színjátszó körrel több éven keresztül lépett fel a Vár a színhely fesztivál keretein belül. Nagyon megtiszteltetésnek vette, hogy azon a színpadon énekelhet, ahol tulajdonképpen elindult a pályája.

Ujvári Gergely magánénekes, a Kárpátalján született tenor, nyolc éve énekel az ország különböző színpadán. Elsősorban operaelőadások szerepeiben, de az operett, daljáték műfajban is gyakran látható.

Fátrai János 2014-től a Magyar Állami Operaház Erkel Kórusának tagja, ahol 2017-ban Évad művészének választottak, majd 2018-ban az Operaház Címzetes Szólistája címet is elnyerte. Azóta számos kisebb, közepes, vagy főszerepet is éneket az Operában.

Hozzászólások