Színház

Örömöcskék, vétkecskék

előadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Előadásunk a Janus Egyetemi Színház legújabb nemzedékét szólaltatja meg. Ehhez Kóka Rozália, Nagy Olga és Balázs Lívia népi történeteit hívjuk segítségül. A hol szomorú, hol víg tréfák és mesék, a hol balladai, hol szókimondó vaskos történetek középpontjába (mi más?) a férfi ? nő kapcsolat, a szerelem kerül, mert bármilyen fájdalmat, szomorúságot okozunk is egymásnak,a legmélyebb gyönyörűséget, igazi menedéket mégiscsak egymásban lelünk. Ezt ismerjük fel 18-20 évesen, és kötünk örök szövetséget az életigenlő szerelemmel. Ezt a gondolatot igyekszünk a székely, a rábaközi, a bukovinai, a csángó mesék felhasználásával színpadi formába önteni, hogy megmutathassuk magunkat.

Ajánlóul pedig idézzük hol szívszorító, hol kacagtató pajzán, szerelmes történeteink darabbéli zárómondatait: ?Higyjék meg, ezen a világon a legnagyobb dolog a szerelem! Ha nincsen társad vagy szeretetlen társval kell élj, olyan, mintha örökké homályban vónál. Ha van, kit szeress, s tégedet es szeret­nek, magad virág vagy, s örökké süt reád a Nap.?


játsszák: Faa Eszter, Rajner Dániel, Urbán Richárd, Glázer Bálint, Popa Máté, Mekis Flóra, Kling Johanna, Mészáros Dávid, Hetesi Júlia, Görbe Dániel, Mach Cseperke, Frőlich Kristóf, Somogyi Bianka, Kopa Marcell, Tóth Benedek Ernő

A(z) Janus Egyetemi Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. február 10., Janus Egyetemi Színház

Stáblista:

Hozzászólások