Színház

Park Action 2010

performance, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hód Adrienn újra megörvendezteti közönségét egy akcióval, ezúttal a Spidron Műhely színházi társulással karöltve készítették el a legújabb Hodworks performanszt. A Réthelyi András nevével fémjelzett alkotótárs a Spidronműhely, egy három éve működő színházi csapat, a magyar alternatív színházi közösség kiemelkedő egyénisége. Tagjai különböző képzettségű emberek, akinek a művészeti elképzeléseit a közös tréning alakította ki. A két alkotó, Hód és Réthelyi régóta állnak kapcsolatban, most jött el az ideje a közös munkának a Hodworks és a Spidronműhely között, munkájuk minden bizonnyal különleges színházi eseményt ígér.

Hód Adrienntől pedig mit is várhatnánk mást, minthogy legújabb művében újra megkérdőjelez mindent és mindenkit, aki csak az útjába kerül. De teszi ezt egy orvos precizitásával, egy óramű pontosságával, egy komikus koncentrálásával. Hód a hazai kortárs tánc Derridája, fő módszere a dekonstrukció, a mozdulatsorok visszabontása és sokszor szabad asszociációk során történő újra építése. Koreográfiáiban a táncos mindig visszajut önmaga értelmezéséhez, megszegve a színházi szabályokat is. A Hodworks darabok mondanivalója maga a tánc, adott esetben a táncos élete, az előadó identitása, amely legtöbbször öniróniával és humorral fejeződik ki, így a Hodworks darabok szórakoztatóak, és észrevétlenül viszik el a nézőt oda, ahol megérthetők az összefüggések, és ahol választ kaphatunk kérdésekre.

A Millenárison látható előadásban a zene együtt születik a mozdulatokkal, ahogy ezt a Hodworks előadásaiban már megszokhattuk, az élőben jelenlévő zenészek maguk is a koreográfia részei, párbeszédben vannak a táncosokkal, és ezúttal a beépített szöveg szintén az előadás szerves része lesz.
A Hodworks Park Akciója ennek megfelelően feltehetőleg igen kellemes lesz, mivel észrevétlenül bekebelezi majd a járókelőket, magába szippantja a környezetet, hogy lebontsa részleteire és újra konstruálhassa azt.

A(z) Hodworks előadása

Stáblista:

Hozzászólások