Színház

Party

komédia, 2021., 18 éves kortól

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Fekete komédia.

Egy elegáns londoni házban kis baráti társaság gyűlik össze, hogy ünnepeljen: Janetet, a háziasszonyt pár órája választották meg a brit árnyékkormány egészségügyi miniszterévé. Az összejövetel azonban balul sül el: szép lassan kiderül, hogy minden jelenlévőnek van valami szenzációs bejelentenivalója vagy éppen titka, amit szívesen magában tartana, de ezen az estén minden napvilágra kerül. A nagyratörő tervek, magasztos elvek és személyes álmok kártyavárként dőlnek össze.

A vendégek egyre kevésbé figyelnek Janetre, lassan már nem is róla, nem is az ő sikeréről szól az este. Rejtélyes telefonhívások érkeznek, az egyik várva várt vendég pedig távol marad, és egyszer csak előkerül egy pisztoly is...

Néhány éve A vendégek címmel nagy sikerrel vetítették a mozik Sally Potter filmjét, amelyből az angol forgatókönyvíró és rendező saját maga készített színpadi változatot. A fordulatos fekete komédiát Magyarországon először a Vígszínház Pesti Színházában láthatja a közönség.

A(z) Pesti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2021. december 4., Pesti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

2/10
sita76 2023 okt. 01. - 21:54:48 2/10
Bevallom, nekem nagy csalódás volt. A műfaja állítólag fekete komádia,amivel csak az a baj, hogy a komédiának elengedhetetlen kelléke a humor. Amit ez az előadás csak nyomokban tartalmaz.A 70 percből kb. 5-10, ami humorosnak mondható (az is nagyrészt Kovács Patriciának köszönhetően), a többi unalmas párbeszédek sorozata. És miután a közönségre sem volt jellemző az önfeledt kacajok sorozata,így megnyugodtam,hogy nem az én humorérzékemmel van probléma.
1/10
olik5 2022 okt. 18. - 21:50:49 1/10
Ehh, ez nagyon rossz volt. Persze, fekete komédia, csak éppen nem volt szórakoztató. A második legrosszabb darab, amit valaha láttam. Kár, pedig az előttem hozzászólók miatt sokat vártunk tőle.
10/10
csuribuksi 2022 jan. 09. - 11:07:34 10/10
Kiváló, különösen Kovács Patrícia alakítása!
10/10
Rojita 2021 dec. 21. - 22:13:20 10/10
Nagyon kellemes előadás, mindenkinek ajánlom. Mindössze hét szereplő egyetlen helyszínen, bár a színpadot/mint lakásbelsőt 3 helyiségre, 3 pontra felosztották.
A hét szereplő, hét remek karakter, - élettörténetükkel akár magyarok is lehetnének.
Pergő, vidám történet. Sokat nevettünk. Érezhetően a színészek is élvezték a darabot.
Egyetlen panasz, hogy túl rövid volt. 20.20 h-kor már a ruhatár előtt álltunk.
Nincs ennek a szerzőnek még egy egyfelvonásos darabja?
Egy szünet után kívánkozott még egy produkció.
(Hajdanában volt olyan színházi előadás, h 3 egyfelvonásos darabot mutattak be egyetlen este.)