Színház

Portugál

tragikomédia, 2 felvonás, 165 perc, magyar, 2007.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A Kocsmáros lányával, a huszonöt éves Masnival vezeti Irgács italboltját. A kocsma egyik törzsvendége Retek, főleg azért jár ide, mert el akarja venni feleségül Masnit, neki azonban esze ágában sincs hozzámenni. Az apának nem lenne kifogása a házasság ellen, de kényszeríteni nem akarja lányát.

Gyakran megfordulnak mások is a kocsmában. Sátán, általában csendesen meghúzódik az egyik sarokban. Csipesz, egy ideig taxizott Pesten, de mióta visszajött a faluba nem csinál semmit. A Pap is be-betér, ha épp Irgácson van dolga. Csipesz felesége pedig gyakran felhajt itt egy fröccsöt azzal az ürüggyel, hogy az urát keresi.

Egy nap pesti fiatalember érkezik a kocsmába; pihenni jött pár napra, mielőtt elutazna Portugáliába. Masni csodálja Becének hívja s láthatóan, nagyon jól érzik magukat együtt. Reteknek nem tetszik a dolog. Megérkezik Bece felesége, hogy férjét hazavigye. Iszonyatos botrány tör ki a "nyugodt" kocsmában. Pár nap múlva búcsú; zűrzavar, késelés, felfordulás a "való világ" költözik Irgácsra és a kocsmába.
Aztán minden kezdődik előröl, mert az ÉLET már ilyen...

A(z) Győri Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2007. október 13., Győri Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Eszter02 2009 márc. 15. - 15:54:13 10/10
Nagyon-nagyon jó!!:) Gurultunk a nevetéstõl:)) Tessék megnézni,mert érdemes!:)