Színház

Pulcinella

bábjáték, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A MárkuSzínház 1987-ben alakult, három főből álló bábszínház. Zenei, mesei és képi világa a magyar mesék, népmesék elemeit használja fel, természetes anyagokból készült díszlettel, leleménnyel, humorral, közvetlen hangulatban, gyereket és felnőttet is bevonva mesél, játszik, előad. A mese végeztével maradandó élménnyel, hazavihető értékkel távozik mindenki.
Pulcinellát Angliában gyakran Punch-nak vagy Punchinello-nak, Franciaországban Polichnelle -nek hívják. Ő egy klasszikus karakter, melynek eredete a 17.századi Commedi dell'arte. Pulcinella azóta a Neopolitan bábszínház állandó szereplőjévé vált. Fő jellemzője az irtó hosszú orra, ami ráadásul horgas és kampós, nevét is erről kapta. A fehér és fekete maszkja élet-halál ellentétre utal, sajátos hangja van, éles és vibráló, ami intenzív sodrást ad az előadásnak. A természete gonosz és ravasz, védekezésképpen tetteti magát, mint aki nem
tudja, mi folyik körülötte.Tulajdonképpen Pulcinell az emberiség egy őstípusa, annak összetettségével és dolgaival együtt.

A(z) MárkusZínház előadása

Hozzászólások