Színház

PUSH UP 1-3

színmű, magyar, 2002.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

HEINRICH: Néha a tévében megy ám a saját cégünk reklámja is, - a cégünk reklámjában egy nőt egy parkban egy férfi átvisz egy nagy pocsolyán. Aztán jön egy mondás és a lógónk.

ANGELIKA: Ha barátnők lennénk, akkor reggel csak egymásra kellene néznünk, és már mosolyognánk. Mert mindketten tudnánk a másikról, milyen sokáig próbálkozott a tükör előtt, hogy a kontúrceruzával még valamit csináljon az unalmas arcából. Mint a többi nők milliárdjai.

SABINE: Minden, amit veszek: kék. Így aztán - színben minden passzol.
Ennek ellenére, megfordulok félúton, és még egyszer átöltözöm. Mindent kicserélek. A harisnyát, a bugyit, a melltartót.

ROBERT: Ugyanaz volt a kategóriánk, csak különféle területeken dolgoztunk: mindketten kompetensek voltunk, flexibilisek, innovatívak, és kemények magunkkal és a többiekkel. Mindketten máris, a harmincas éveink elején, olyan pozícióban, amit mások soha az életben nem fognak elérni.
-
ROBERT Aki megáll, azt megelőzik. A pocsolya megismétlése halálos.
PATRÍCIA Nem állunk meg. New Yorkba megyünk.
ROBERT A New York-i másolat nem teszi jobbá a pocsolyát.
PATRÍCIA Miért nem hívtál föl?
-
PATRÍCIA Az első pocsolya-film sikere már önmagában nekem ad igazat - az emberek ezt akarják. Az emberek szerették az első pocsolya-filmet.
-
FRANK: Lejátszom néhány kört a repülőgép-szimulátoron, közben fél kézzel megeszem a kihűlt pizzát. Huszonhét évesen volt az utolsó állandó barátnőm. Mióta elment, jobbára egyedül vagyok. 22 óra tájban kinyitom a második sört, és fölmegyek a hálóra.
-
FRANK: A tinédzserek nem érdekelnek. Különösen szeretem az olasz, a magyar és a francia ingyenes oldalakat. Csak a Megamuffnál több száz kép van. Többszáz nő. A képek igaziak, valódiak, a képeken a nők valóban csinálják, de nincs nevük, csak számuk.
-
HANS Főzök egy teát. Aztán fölülök a szobakerékpárra, és tréningezni kezdek. A napi tréningem hétköznap eléri a négy órát. Viszonylag nyugodtan kezdem, lassan növelem a tempót. Egy este olyan 80-100 kilométert teszek meg. A szobakerékpár mellett van egy térkép, az országúti távolságokkal, hogy lássam, merre megyek.
-
MARIA Nézd már meg magad, meg engem. Én se viszlek át semmilyen pocsolyán.

A "push-up"-ról az aktív nők 77%-a tudja, hogy micsoda (saját statisztika), - a férfiaknál ez a szám jóval kisebb, de nekik is föltétlenül figyelmükbe ajánljuk a darabot, - már csak a magyar cím okán is.

(Bodolay Géza - rendező)

A(z) Kecskeméti Katona József Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások