Színház

Queendom

előadás, magyar, 2017.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Szüzek, királynők, bölcsek, csábítók, anyák, harcosok… Megjelennek neked és általad. Megelevenednek fantáziáidból és visszaveszik, ami az övék. Szerepeket mutatnak be és vetítenek egymásra, amíg a határvonalak elmosódnak. A Queendom a kortárs színház, a fizikai színház és a dragshowk metszéspontján egyensúlyoz. Női és férfi ábrázolásokat vonultatunk fel a reneszánsztól a mai popkultúráig. Az előadás improvizációkra épül előre lefektetett játékszabályok mentén, melyet az előadók és nézők tekintete működtet.

A Queendom csapata egy felújított előadással készül az új évadra. „Vannak, akik ezt így egyszerűsítik: a férfi cselekszik, a nő megjelenik. A férfiak nézik a nőket. A nők a mások által nézett önmagukat figyelik. Így változtatják tárggyá magukat, elsősorban a tekintet tárgyává: látvánnyá.” John Berger, Mindennapi képeink, 1973 Az előadást nagy sikerrel bemutatták a prágai Fatální feminní , a temesvári TESZT fesztiválon, a Desiré fesztiválon, Koszovóban a FemARt fesztiválon, a Kolorádón, Bánkitón,
Szigeten és legutóbb a Thealteren, ahol elnyerte a közönségdíjat.

Szabó Veronika: szabadúszó színész, rendező és drámapedagógus. 2016-ban végzett a londoni Royal Central School of Speech and Drama színművészeti egyetemen, ahol kortárs - és fizikai színházról tanult. A London Clown Schoolnak két évig tagja volt, jelenleg a Piros Orr Bohócdoktorok tagja. Előadásait a játékosság, humor, aktív nézői részvétel és groteszk nyelv jellemzi. Gyakori témái a nemi identitások játéka, női testek szerepe, állat ember kapcsolata. Munkáit bemutatták hazai és nemzetközi fesztiválokon és színházakban. Rendszeresen tanít alkalmazott színházi módszerekről.

A(z) Artus előadása

Bemutató időpontja:

2017. november 24., Artus

Stáblista:

Hozzászólások