Színház

Romeo és Júlia - Változatok egy témára

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Négy, rohanó tempójú nap alatt sarjad, borul virágba, s pusztul el a világirodalom két legismertebb szerelmesének vonzalma anélkül, hogy küzdeniük kellene a mindennapiság fojtásával, a kiábrándulás csüggesztő tapasztalataival. Valószerűtlenül tökéletes szenvedély-történetük hol párbeszédekben, hol pedig táncképekben ölt színpadi formát. Lángolás, hűség, önfeláldozás mintázza a reneszánsz korélményét, a féktelen szenvedélyt, amely táplálhatja a szerelmet, de szíthatja a pusztító gyűlölet tüzét is.

Különleges élménnyel várja a színház világa iránt érdeklődőket rendhagyó produkciónk, amelyben a világirodalom talán legnépszerűbb történetének beavató színházi feldolgozásával engedünk bepillantást a kulisszák rejtett világába.
Milyen dramaturgiai módszerekkel szerkesztette drámáit Shakespeare? Miképp alakítják a színpadi előadást a szöveg eltérő hangulatú magyar fordításai? Hogyan improvizálnak, próbálnak a színészek? Milyen változatokban jeleníthető meg ugyanaz a jelenet, s miben különbözik a mai színész játékstílusa reneszánszkori társaiétól?
Válaszolunk a fenti kérdésekre! És mindezt meg is mutatjuk!
Nézőink hol értelmezést hallhatnak az egymást követő jelenetek között, hol annak lehetnek tanúi, hogyan változik egy-egy színpadi helyzet a rendezői instrukció hatására a nyílt színen, hol pedig azt kísérhetik nyomon, hogyan dolgozza fel a történetet a prózai és zenés színház eltérő eszközrendszere.
Előadásunk szórakoztató, interaktív formában gazdagítja a felső tagozatos, valamint a középiskolás diákok ismereteit, de számot tart a különleges színházi csemegét kedvelő felnőtt nézőink érdeklődésére is.

A(z) Magyar Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások