Színház

Shakespeare-mesék

kortárstánc, magyar, 2011.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Közép-Európa Táncszínház Shakespeare-sorozata fordulatot vesz, és a sort lezáró, harmadik előadás elsősorban a fiatalabb korosztályt várja a nézőközönség soraiba.

Az alkotók - Gergye Krisztián koreográfus-rendező, Vlad'ka Malá koreográfus és Tárnok Marica bábművész - egyetlen kiválasztott dráma táncszínpadra alkalmazása helyett a shakespeare-i univerzum jellegzetes motívumaiból, jól ismert karaktereiből szőnek egy "saját Shakespeare-mesét", amely bevezeti a fiatalokat Shakespeare sokrétű világának rejtelmeibe. Az előadásból kibomlanak majd jellegzetes shakespeare-i hangulatok, felsejlik drámáinak sokszínűsége, rétegzettsége, gazdagsága.

Az előadást sajátos "játszó-tér"-ként képzeljük el, ahol változatos színházi eszközrendszerrel (tánc-, mozgás-, szöveg-, báb-, árny- és tárgy-színház), széles asszociatív játékmezőn idézünk fel drámai viszonyokat és karaktereket, s e játékok segítségével a nézőkkel együtt utazunk a shakespeare-i univerzumban. Az előadás a tánc absztrakt formái mellé segítségül hívja a bábok (vagy épp a bábként használt hétköznapi tárgyak) közvetlen képiségét, a mozgó testeknek erőteljes karaktert adó, könnyen kódolható maszkokat, és a shakespeare-i történeteket egy közérthetőbb hordozó, a humorral átitatott elhangzó szöveg is közelíti majd az ifjú nézőkhöz. A motívumok között többek között a Makrancos Kata, az Othello, a Rómeó és Júlia, a Macbeth, és a királydrámák karakterei és viszonyrendszerei szerepelnek.

A(z) Közép-Európa Táncszínház előadása

Bemutató időpontja:

2011. november 4., Közép-Európa Táncszínház

Stáblista:

Hozzászólások