Színház

Sógornők

színmű, 2 felvonás, magyar, 2005.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az előadásban (sűrűn) előfordulnak trágár kifejezések, melyek egyébként távol állnak a színháztól és az előadásban szereplő művészek erkölcsi meggyőződésétől, de az írott mű szerves része.
Kérjük a kedves nézőket (különösen az erre érzékenyeket), hogy a mű szövegét fogadják el, mint - sajátos népköltészetet.

A joual nyelv a kanadai francia köznépies változata. Egyszerre szánalmas, lepusztult, durva, primitív, mégis leleményesen játékos szleng. Egyszerűen nem "KOSZTOLÁNYIS"! A néző jobb, ha ezt előre tudja. Így másként "hall" más lesz a véleménye". A fenntartása megszűnik, és élvezi a színészi játékot, amit a parádés szereposztás garantál. NE A SZAVAK FORMÁJÁRA FIGYELJENEK, HANEM ARRA, AMI MÖGÖTTE VAN!

A Sógornők cselekménye a világ bármelyik nagyvárosában lejátszódhatna: egy külvárosi bérlakásban élő családanya, háztartásbeli hatalmas nyereményt nyer bélyegek formájában, amelyeket füzetekbe kell ragasztani, majd a kijelölt áruházakban levásárolni.

A boldog asszony meghívja testvéreit, sógornőit, szomszédait egy "bélyegragasztó partira" s a felajzott asszonyok ragasztanak, beszélgetnek, panaszkodnak, mesélnek. Sorsok titkaira derül fény, váratlan látogatók érkeznek, s a történet végén a csodás nyeremény... . (CSAK AZ TUDJA A FOLYTATÁST, AKI MEGNÉZI!)

A(z) Győri Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. március 5., Győri Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Germaine Lauzon
Linda (a lánya)
Lisette de Courval
Olivine Dubuc
Thérése Dubuc
Rose Quimet
Rhéaune Bibeau
Yvette Longpre
Marie-Ange Brouillette
Angeline Sauve
Des-Neiges Verrette
Pierette Guerin
Ginette Menard
Gabrielle Jodoin
Lise Paquette

Alkotók

Hozzászólások