Színház

S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve)

interaktív játék, 115 perc, magyar, 1999.

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Aki szereti Shakespeare műveit, s ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy valamennyit megismerje, ám úgy ítéli meg, hogy élete hátralévő része valószínűleg nem lesz elegendő ehhez, cseppet se búslakodjon. Tárcsázza a Vidám Színpad jegypénztárát, s bízza rekeszizmai működtetését a "Nem Komplett Shakespeare Művek" három jókedvű, vagány munkatársára: Kálloy Molnár Péterre, Kálid Artúrra és Gáspár Andrásra, akik a nehéz körülmények ellenére (a nézők állandóan közbenevetnek) derekasan végrehajtják a már-már reménytelennek tűnő feladatot: bemutatják a "Komplett Shakespeare"-t...

A(z) Hybridkult Produkció előadása

Stáblista:

Hozzászólások

1/10
Textor 2019 febr. 21. - 12:08:18 1/10
Tegnap láttuk. Elképesztő melléfogás volt. Viccesnek semmiképpen sem nevezném, leginkább a kínos ripacskodás és az alpári poénok jellemzik. Nem méltó a három színész hírnevéhez. Feltételezem egykor ez az előadás jobb volt, de tegnap a nézők fele látványosan szenvedett, és a másik fele se hiszem, hogy olyan remekül szórakozott volna. És igen, sajnos lelépni sem lehet a szünetben.
1/10
agathasirmio 2016 ápr. 21. - 10:14:48 1/10
Az elõadás hírnevéhez képest nagy csalódás, önmagában véve pedig két óra szenvedés. Nagyjából így áll össze: affektálás, altesti poénok, "bénázunk" poénok, "felváltva komoly és bárgyú arcot vágunk", nevetünk a magyar proliságon, káromkodunk egyet, random feladatok adunk a közönségnek, popkulturális és politikai utalások. Ez megy körbe újra és újra és újra.

Szóval ha valaki a magyar filmvígjátékokat, ultralight vidámszínpados komédiákat vagy a faék egyszerûségû kabarékat szereti, akkor valószínûleg ezt is szeretni fogja. Viszont könyörgöm, akinek ennél fejlettebb humorérzéke van, aki szerint már régóta nem vicces egy nõi ruhába bújt férfi, az elsõ sorban ülõk leköpködése (hússzor), a Chaplin koporsóját megkönnyeztetõ erõltetett bénázás, aki szerint egy poénhoz kell elõkészítés és idõzítés, az semmiképpen se menjen el, mert borzasztóan fog szenvedni, ráadásul nincs szünet, amikor diszkréten le lehetne lépni.

-
Belenéztem a brit változatba. Az sem nyûgöz le, de egy fokozattal jobb és mellesleg ennek a típusú elõadásnak ott nagyobb hagyománya van.
10/10
Bertie Wooster 2011 febr. 11. - 11:01:19 10/10
Fantasztikusan jó darab. Folyamatosan edzésben tartja a rekeszizmokat,és a két óra alatt soha nem laposodik el. A három színész alakítása parádés:)
Nem csoda, hogy a közönség 16 éve nem tudja megunni.
hegyjáró 2011 jan. 05. - 23:54:55
Tetszett; kár hogy olyan régen láttam, hogy legerõsebben arra a rossz poénra emlékszem, hogy húsz perccel késõbb kezdték az elõadást. Ezt leszámítva nagyon ügyes.