Színház

Steel - A fém legendája

előadás, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A színpadon egy történelem előtti kor elevenedik meg. Sejtelmes hangok, fények törnek fel a Föld mélyéből, titokzatos barlangokból. Megered az eső, mely viharrá fokozódik, éles fényű villámlások metszik át a teret. A fém szellemei egy barlang mélyén vannak megkötözve, elfogva. A mindent tudó professzor "Zweistein" és ügyefogyott asszisztense jó szándéktól vezérelve, ki akarják szabadítani őket, de a gonosz szándékú gnómok megelőzik őket. A két szellem elszabadul és menekülni kezd. Büntetésül az egyik gnómot "Zweistein" professzor magával hurcolja.
Megkezdődik az üldözés. A szellemek, akik sziámi ikrekként vannak összenőve, tovább menekülnek. "Iduna" egy lágyabb, tisztább, pozitív személyiség, míg testvére "Anudi" egy kemény, céltudatos, agresszív karakter. Testük a másságtól kettéválik és ettől a perctől kezdve, kizárólag külön tudják folytatni útjukat. A szétváláskor a talizmán, melyet nyakukban hordtak, kettészakad, leesik és a nagy sietségben a földön marad. "Zweistein" segítőivel a nyomukban van. Az üldözésben megtalálják az elvesztett talizmánt, melyet a professzor magához vesz. Sietnének, de nem tudnak "Sog", a gnóm miatt gyorsan haladni, ki négy lábon jár, ezért "Zweistein" emberszerűvé varázsolja Őt.
Hőseink tetteit innentől történelmi korokon keresztül követhetjük végig. Láthatjuk a testvérpár "Iduna" és "Anudi" közötti folyamatos ellentétet, ahogy a fémet, a rossz és jó szándéktól vezérelve más-más célra akarják felhasználni. Követhetjük "Zweistein" professzor és társai küzdelmeit és cseleit, hogy miként kaphatnák el a két elszabadult szellemet. "Sog", az emberré változott gnóm megismeri az emberi érzelmeket: a hatalmat, a harci bátorságot, a munkát, a barátságot, a szerelmet ...

A(z) ExperiDance Produkció előadása

Bemutató időpontja:

2005. április 22., ExperiDance Produkció

Stáblista:

Hozzászólások