Színház

Szabadon foglak

vígjáték, magyar, 2002.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Egy frissen felújított apartment-lakás nappalijában vagyunk. A New Yorkban olyannyira elterjedt lakásbérleti formának (apartment share) magyar megfelelője nem nagyon van, így lefordítani is elég nehézkes volna. Mindenesetre a lakás három lakószobájába három - egyelőre még - idegen ember fog beköltözni, akik a történet során szobáikban privát, a nappaliban közös életüket élhessék. Ezzel önmagában nem lenne semmi baj, csakhogy a véletlen furcsa, groteszk játéka következtében az egyik lakó vak, a másik meg siket.

Amíg a teljes kommunikációs képtelenségeket áthágják, és rövid idő alatt mély barátságot kötnek, a néző groteszk és megindító jelenetek tanúja lehet. Ráadásul a harmadik lakó (táncoslány egy topless bárban) mindkettejük szívét szerelemre lobbantja.

Hogy választana-e kettejük közül, nem derül ki, mert betoppan a "nevető harmadik", a siket bátyja.

A történet- és hármójuk életének könnyed folyását némileg megakadályozza, de egyben színesebbé is teszi a ház gondnoknője.

A kusza szerelmi szálak, az állandóan jelenlevő verbális és helyzetkomikum, az elfojtott- és el nem fojtott indulatok könnyedén és remélhetőleg szórakoztatóan vezetik végig a nézőt a hat jelenetből álló színmű utolsó momentumáig.

A(z) Szegedi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2002. október 4., Szegedi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
megggymag 2013 febr. 18. - 16:16:00 10/10
nem az itteni szereposztással láttuk 17 évesen, de a mai napig emlékszem rá, h mennyire jó volt a darab :)

akikkel mi láttuk:

Bob: Király Attila
Larry: Fesztbaum Béla f.h.
Vivien: Kállay Ilona
David: Oberfrank Pál
Sharon: Szabó Gabi