Színház

Szárnyak

táncelőadás, 1 felvonás, magyar, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A repülés az emberiség egyik legősibb és legszebb álma: a végső szabadság szimbóluma. Közös álom, melyben elszakadunk a Földtől, az Anyagtól, legyőzzük a Teret és az Időt. Leonardo da Vinci szerint az emberi repülés kizárólag a hajtóerő problémája. Boda János koreográfus is a "hajtóerő" problematikáját helyezi a produkció középpontjába. Konkrét értelemben keresi a táncos fizikai teljesítőképességének határait, azt a végső pontot, amelyet a táncos számára kijelöl a gravitáció.
A Szigligeti Színház tánctársulata a SzÁrnyak-kal folytatja a Muszorgszkij - Ravel: Egy kiál(l)ítás képei-ben elkezdett kísérletet, melyben a táncszínház új vizuális lehetőségeit kutatja. Az expresszív fény-árnyék hatásra épülő előadás a tér komplex bejárását tűzi célul maga elé: a táncosok "megfordulnak" a falakon, sőt a mennyezeten is. Miközben a darab erősen mitologikus színezetű, Daidalosz története éppúgy felsejlik a táncmozdulatokban, mint Prométheusz szenvedése. A SzÁrnyak története - az ártatlanság elvesztésének története. A repülésből légi menetrend, a Tér-Időt legyőzni vágyó álmokból légi irányítóközpont, a szárnyak suhogásából turbinarobaj lesz.
A SzÁrnyak végső soron a vágy-lehetőség-valóság hármas egységét vizsgálva arra keresi a választ, hogyan őrizheti meg fejlődése mellett eredendő méltóságát az ember.

A(z) Szigligeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. október 22., Szigligeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások