Színház

Szeánsz - aritmiás szívek klubja

előadás, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Szeretnéd, ha bevennénk? Tudod a szabályokat? Ez nem villamos, hogy kiszállok-beszállok, nem nyílik az ajtó, de minek is nyílna. Szuszog az egész szerkezet. Hogy tudnánk együtt venni a levegőt? Csak ha kifújom, van mit beszívnod. Kicsit elhasznált, de mit van mit tenni, ilyen szűk térben. Ha bántasz, azonnal sírok. Ha kedveskedsz, azonnal mosolygok. Ha figyelsz rám, produkálom magam. Ha csinálsz valami érdekeset, én is azt akarom csinálni. Ha van valamid, nekem is kell. Csalok, hazudok, én leszek az első. Ha mégse, megmondlak.
Szeretnék köztetek lenni, én, a legkülönb. Hogy tudna együtt dobogni a szívünk, ha egyszer mindannyiunké össze-vissza ver?
Szabó Rékát táncosként, majd koreográfusként ismerhettük meg a kilencvenes évek második felében, s bár alkotásait azóta egyre nehezebb műfaji szempontból meghatározni, rendkívül izgalmas követni őt átgondolt, kalandokban bővelkedő útján. Szabó Réka hosszú évek óta kísérletezik tánc és színház, mozdulat és szó elegyítésével. Sziporkázó humora, kíváncsisága, érzékenysége teszi, hogy produkcióira, útkeresésére mind többen figyelnek fel. A rendező körül évek alatt összegyűlt, a legkülönbözőbb háttérrel rendelkező, tehetséges alkotótársak mára egy kiváló, sokoldalú társulat képét mutatják. Szabó Réka [tánc] színpadra idézte már Lázár Ervint és Thomas Mannt, virtuóz módon járta körül a véletlen fogalmát egy példátlanul népszerű előadásában, s gyakran nyúlt "saját" anyaghoz is. Játékosai sohasem csupán előadó-, hanem alkotótársak is a számára. Szeánsz - aritmiás szívek klubja című előadásának két alaptémája a mozdulat zeneisége és a közösség-élmény.

A(z) Tünet Együttes előadása

Stáblista:

Hozzászólások