Színház

Szegény gazdagok

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Légy jó mindhalálig és az Anna Karenina híres szerzőpárosának - Kocsák Tibornak és Miklós Tibornak - újabb közös musicalének lemezbemutató előadása! A mű, az immár 21 éves kisvárdai DoktoRock Színtársulat gondozásában jelenik meg CD lemezen.

Henriette-et, a gazdag Lapussa család kegyelemkenyéren tartott leányát - habár a tehetséges fiatal ügyvédet, Vámhidi Szilárdot szereti - nagyapja a gazdag Hátszegi báróhoz kényszeríti. A két fiatal a maga módján próbál tiltakozni: önként elvetnék maguktól az életet, de szerencsére megmentik őket. Ennek azonban nem sokáig örülhetnek: Hátszegi báró magával viszi a lányt Erdélybe, ahol a titokzatos Fatia Negra tartja rettegésben a vidéket.

Jókai Mór nemzedékek sora által olvasott regénye egyike nemzeti irodalmunk legközkedveltebb mesterműveinek. A Szegény gazdagokban egy izgalmas bűnügyi történet fonódik össze egy szívszorítóan szép szerelmi történet szálaival. Jókai műve máig ható példázat hűségről, szenvedélyről, becsületről és árulásról, a gazdagságot megkeserítő lélektelenségről, a szegénységet is boldoggá tehető érzelmi gazdagságról. Kocsák Tibor és Miklós Tibor szenvedélyben és humorban gazdag adaptációja méltó a nagy író szellemiségéhez.

A(z) Kisvárdai Várszínház És Művészetek Háza előadása

Stáblista:

Hozzászólások