Színház

Szeget Szeggel

táncelőadás, 120 perc, magyar, 2008.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Volt egy kor, ahol a sugárzó új energiákból, számtalan géniusz csodás erejéből a világ új korszaka született. A RENESZÁNSZ! Mit jelentett ez az újjászületés? Az egyén felemelkedését, a szép iránti vágy ébredését, az örömteli élet diadalmenetét, az értelem győzelmét, a boldogság keresésének megújulását.
S volt egy király, mely e korszak tündöklő virágjának kibontakozásában nem csekély szerepet játszott. Úgy, hogy a humanizmust, Itália túlfűtött szellemét házassága révén beengedte szeretett országába. Oda, ahol a középkor olyan embere élt, ki a maga szemében a gerendát nem, de más szemében a szálkát is meglátta, ítélt s ítéltetett. A király címerében egy fekete holló látható, amely aranygyűrűt tart csőrében. E címert sokfelé megtalálhatjuk: Visegrádon, Budán is hirdeti Corvin büszke királyi nevét. Mátyás hírét, ellenségein - nem csak vérrel, hanem furfanggal - nyert sok diadalmát az érc, a márvány, s a betű hatalma feledni nem engedi.

Szerette őt népe, hisz nem ítélt, csak igazságot tett,
történetünk dicső életének csak egy szelete lett...

A(z) ExperiDance Produkció előadása

Bemutató időpontja:

2008. szeptember 26., ExperiDance Produkció

Stáblista:

Hozzászólások

Bigpapa 2009 márc. 21. - 22:44:04
Ma volt szerencsétlenségünk beülni rá.4500Ft a jegy.Még az a mák, hogy üdülési csekkre vettük.
Az hozzá tartozik a dologhoz, hogy az Ezer egy évet és a Nagyidai cigányokat is láttuk, ami baromi jó volt. Azok valóban elvarázsoltak.
Ez elkezdõdött és lövésem sem volt,mi a sztori. Idióta mód össze vissza táncoltak, a zene is botrányosan unalmas és az egész elõadás. 10 perc után azt hittem,felvágom az ereimet.
Ma egyben, szünet nélkül nyomták le az egészet,de mi közös megegyezéssel (már senki sem bírta) kijöttünk úgy 60 perc után.
Aztán kint megtudtuk, hogy a másik fele még borzalmasabb.
Ha ezért kp-ban kellett volna leperkálnom a 9 ezret, biztos levetem magam a várból valami szakadékba.
A párom többször látta a Steel-t,az Ezeregy évet és majdnem mindegyik elõadást, és mondta, hogy azért is unalmas nagyon, mert ugyan azok az elemek( táncban-zenében) minden elõadáson visszatérnek. Nem találnak ki újat.
Erre hatalmas lelkesedéssel mentem el, de a következõ elõadásukra 6 lóval sem lehet majd elvonszolni.
Pedig imádom ezt a stílust. Kár, hogy Román Sándor nem tud valami igazán újat és ütõset kitalálni.
Naphinel 2008 nov. 11. - 09:42:53
Fú, ez is nagyon-nagyon jó volt!Kábé a második perctõl már nem létezett számomra a valóság, csak a zene és a tánc.
Másfél óra bûvölet! Csodás!