Színház

Szentivánéji álom

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A zuglói Mozgásjavító Gyermek- és Ifjúsági Központ több mint száz éve áll a mozgáskorlátozott gyermekek szolgálatában. Diákjai két éve mutatkoztak be először a Millenárison Boldog lelkek tánca című előadásukkal. Akkor a különleges iskolai élet mozzanatait fogalmazták át táncba, dalba, jelenetekbe az alkotók. A legelhivatottabb és legtehetségesebb mozgáskorlátozott tanulókból azóta Circus MEXimus néven társulat alakult, tavaly két bemutatót is tartottak. Most új premierrel jelentkeznek: Shakespeare Szentivánéji álom című drámáját sűrítették egyfelvonásossá. A lendületes előadásban nagy szerepet kap a kamaszok álmokkal, vágyakkal terhelt, túlcsorduló érzelemvilága, amelyet zenei és táncnyelven is megelevenítenek.

"A tehetség adomány. Meghatározása valószínűleg annyira bonyolult, hogy az egyszerűség kedvéért csak azt mondjuk, Isten adta." (Bráda Tibor festőművész)

Álom és ébrenlét csalóka ösvényei hálózzák be az erdőt. Vajon beteljesül-e a vágy, vagy csak tündérek játszanak velünk? Létezik-e szerelem, fellobbanás, igaz eskü, ha a képzelet átveszi a hatalmat a valóság fölött? Lidércek, melósok és kamasz szerelmesek keresik az utat a rengeteg mélyén az év legrövidebb éjszakáján. A Mozgásjavító Gyermekközpont színjátszói kerekesszékkel indulnak meghódítani terepet, levegőt... és ha a Tündérkirály is úgy akarja - egymást.

A(z) Millenáris előadása

Stáblista:

Hozzászólások