Színház

Szorongás orfeum

előadás, 2008.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Fellobbanó szerelmek, fékezhetetlen erotika, megcsalások, megcsalatások és még annyi más téma: drog, rasszizmus, harc a közösségben, a kamaszkor félelmei, a felnőttvilág idegensége, bulik, részeg éjszakák, ahol minden megtörténhet és meg is történik. Rendhagyó, különleges előadás: a fiatalokról szól, a fiatalok nyelvén. Kemény igazmondással, de remek humorral és költészettel belülről láttatja világukat. Maguk a játszók se felnőtt színészek még: színpad és nézőtér között a határ elmosódik. Az orfeum: zenés kabaré. A Szorongás orfeum pedig az őszinte, a veszélyes kabaré. A zene pedig zene, zene, zene... és a fiatalok játszanak gitáron, szaxofonon vagy éppen hegedűn.
"Az orfeum szó csak Magyarországon, Ausztriában és Csehszlovákiában használatos. Németországban Varieté, Franciaországban Café Chantant, Amerikában Vaudeville, míg Angliában Music Hall a neve." (Németh Antal)

Díjak:
2009 - Az V. Gyermekszínházi Szemle diplomája és a Szemle fődíja, valamint a II. kerületi Önkormányzat 150.000 Ft-os díja és a "Thália-díj"

A(z) Jászai Mari Színház, Népház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Vélemény: