Színház

The Hungarian Blues Brothers (TM)

előadás, magyar, 2012.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Pete és Steve kiskállói zenészek. Egy temetésén találkozunk velük, ahol a helyi zenetanár tanítványaival búcsúdallal köszönnek el mesterüktől. A közös zenélést Pete felesége felveszi és felteszi a Youtube-ra. Innen egyenes út vezet a világhír felé. Megalakul a Hungarian Blues Brothers és meghódítja a közönséget. Mindenkinek jut 15 perc hírnév. De mi lesz utána?
Világhírű slágerekkel és sok humorral várja a nézőket Kálloy Molnár Péter, Hajdú Steve, valamint Hrutka Róbert és zenekara. A Blues Brothers magyarul, Magyarországon egy másik történet, ami sok mindenkinek ismerős lesz...

Kálloy Molnár Péter, az ötletgazda, mindig rajongott a filmért, gyűjtötte az albumokat és a Blues Brothers relikviákat. Az előadás születéséről így mesél:
"Régóta tudom, hogy a Blues Brothers-t színházban is szeretném megcsinálni. Most jött el a pillanat és most jöttek össze körülöttem azok az emberek, akikkel ezt meg tudom valósítatani. Hrutka Róberttel több éve dolgozunk együtt, lassan a harmadik közös lemezünket adjuk ki. Annyira egymásra vagyunk már hangolódva, hogy egy egész estés zenés előadásban nem is lehetne más a zenekar vezetője, mint ő.
Hajdú Steve gyerekkori jó barátom. Együtt jártunk a debreceni Ady gimnáziumba. Furcsa, hogy azóta csak egyetlen alkalommal hozott minket össze a sors a színpadon, szintén Debrecenben, a kétezres évek elején egy Csehov előadásban. Viszont diákként még közös zenekarunk is volt: a Hajduó. Mindketten gitáron játszottunk. Steve már akkor is nagyon jó számokat írt. Blues nótákat is! Örülök, hogy ennyi év után újra együtt zenélhetünk.
Tompagábor Kornél a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház igazgatója pedig már évek óta hív játszani Egerszegre. Hrutka Robival is többször léptünk fel nála különböző fesztiválokon. Mikor felmerült a Blues Brothers ötlete, rögtön vállalta a rendezést és azt is, hogy helyet ad a produkciónak."

Így született meg az igazi Hungarian Blues Testvérek története Kálloy, Hajdú, Tompagábor és Hrutka tollából. Hamisítatlanul magyar. Aki nem hiszi, járjon utána!

A(z) Manna Produkció előadása

Bemutató időpontja:

2012. július 21., Manna Produkció

Stáblista:

Vélemény: