Színház

The Work The Work

táncelőadás, 2013.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A "The Work The Work" darab az ír kulturális program részeként lesz látható a Bakelitben, az Európai Unio 2013-as programjának támogatásával. A darab olyan nemzetközileg elismert koreográfusok sajátos mozdulatvilágának elemeit is tartalmazza, mint Deborah Hay, Michael Klein, DD Dorvillier, Xavier LeRoy és Lucy Guerin.

Fitzgerald & Stapleton szerint az élet egyaránt abszurd és vonzó, egy groteszk vicc, mely megállás nélkül a méltóság és az okok szilárdnak tűnő lábai alól húzza ki a talajt. Az emberi létezésben rejlő gyönyörűség állandó harcban áll önnön értelmetlenségével. Semmi sem józan, a valóság csupán saját önhittségünk félelmetességének törött tükrök általi visszatükröződése.

A Fitzgerald & Stapleton Tánc Társulatot két ír táncművész, Emma Fitzgerald és Áine Stapleton alapította. Munkájuk komplex és kihívásokkal teli - elszánt és személyes intimitás hatja át, mely mindennemű narrativitást és személyiséget elutasít. A nyelv és tapasztalat közötti kapcsolat képzi koreográfiáik és előadói technikáik központi elemét.

A(z) Bakelit Multi Art Center előadása

Hozzászólások

6/10
doktormacko 2013 ápr. 04. - 23:17:53 6/10
6 / 10 és még jó indulatú is voltam. A két táncosnõ az elõadás 99 %-ában teljesen jelmeztelen. Sajnos ettõl nem lesz sokkal jobb az elõadás , de a tánctudásuk hagy némi kivánnivalót maguk után.