Színház

Tomas Danielis: Suite No.3

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az előadás fókusza a mások érzékelésében rejlő nehézségeket járja körül – egy másik emberi lény, az ő tettei, viselkedése a modern kultúra közegében. A táncos-koreográfus a kortárs tánc szerepét kérdőjelezi meg: képes-e az emberi viselkedésről többet mondani, valami esszenciálisat, időtállót bemutatni.
Danielis asszociációs mezőket vázol stílusa erős, nyers fizikai nyelvezetével. A mozgások periodikus ismétlésével, markáns mozgásnyelvet alkot.

Koreográfus, előadó: Tomas Danielis
Zene: J.S.Bach French Overture b minor, BWV 831

Tomas Danielis alkotói érdeklődésének fókuszában a vizuális, illetve a digitális technikák, és a mozgás, a tánc kapcsolata áll. Az különböző műfajok átjárhatósága, az előadó térbeli jelenlétének megértése és konceptualizálása adja előadásai gerincét. Jellegzetes és váratlan eszközöket használva minden egyes projektjéhez egyedi mozgásnyelvet alakít ki. Alkotásait több mint húsz országban mutatták be. 
Mesterfokozatát a pozsonyi VSMU-n szerezte. Táncosként, később koreográfusként dolgozott többek között Franciaországban, Berlinben, Bécsben, oktatott Brüsszelben, Bécsben, Düsseldorfban, Kyoto-ban, Koppenhágában és Rotterdamban.
Az általa 2017-ben megalapított FEYNMen tánccal, előadóművészettel, zenével és vizuális művészetekkel foglalkozó művészek kollektívája.

Hozzászólások