Színház

Unified Estonia

előadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az észt NO99 színház előadása - az Új Vezér születése: az elmúlt tíz év legnagyobb szabású európai politikai színháza és médiaprojektje.

Vendég: Lakner Zoltán politológus

"Néznél külföldi színházat, de nincsen hol? A Bálint Ház és a Trafó virtuálisan újraindítja a nemzetközi színházi fesztivált Magyarországon. Előbányásszuk helyetted a megszerezhetetlen külföldi előadások felvételeit. A sorozat műsorvezetője Tompa Andrea író, színikritikus bemutatja ezeket az előadásokat, utána pedig beszélget, vitatkozik meghívott vendégeivel és a közönséggel.

Az észt NO99 színház előadása az Új Vezér születéséről: az elmúlt tíz év legnagyobb szabású európai politikai színháza és médiaprojektje: hogyan lehet egy országot felrázni a politikai kiábrándultságból színházi eszközökkel? Ki tud bármit tenni akkor, amikor mindenki egy új pártra, egy új erőre vár, amely majd mindent megváltoztat? Az "Egyesült Észtország" nevű gigantikus színházi és média-projekt, melyet egyetlen egyszer mutattak be több mint 7000 ember előtt, hatalmas, szemtelen provokáció és igazi gondolkodnivaló. Nem kisebb mesterek ihlették, mint Leni Riefenstahl és Putyin, eszközei pedig a kortárs performance-művészet, gondolata az állampolgári felelősség és hazaszeretet.

Ha a színházban neked nem csak az esztétika számít, akkor itt a helyed. Ez a színház: problémaközpontú, együttgondolkodó, vitára serkentő, erősen politikus, tabusértő, közösségi."

A(z) Bálint Ház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások