Színház

United Space of Ambivalence

táncelőadás, 2018.

Értékelés:

Még nincs szavazat, légy te az első!
Szerinted?

Végtelen játék? Precíz ön- és művészetparódia? Vagy áldokumentarista betekintés egy előadói alkotóműhely kreatív munkafolyamataiba?

Azt is nehéz pontosan megmondani, vajon meddig tart és merre néz a színpad, melyen Kelemen Patrik, Mikó Dávid, Téri Gáspár, Bakó Tamás és Mészáros Máté, a koreográfus – bár e posztra is több jelentkező is akad – hatalmas energiákkal mozognak. A címben jelzett ambivalens állapotokat mégsem feltétlen tőlük várhatjuk: inkább a nézőt hozzák zavarba, mikor játékosan és ironikusan szembesítik a saját művészetről, esztétikáról, műfaji határokról alkotott ideáival. Köztük a sztereotípiánkkal, és azzal a bosszantó jelenséggel, ha valami épp nem tökéletesen illik bele az általunk felrajzolt, vagy tanult kategóriákba és rendszerekbe.

A tér nem a táncosokat befogadó üres közeg, hanem folyamatosan változó élő installáció. A szerepek állandóan cserélődnek, az irányítás és a szabad akarat nyitott kérdéssé válik. A következő pillanatban pedig megint a fonákjába fordul minden, amit eddig egyértelműnek hittünk. Mészáros Máté új produkciójában az alkotók a testet dinamikus tárgyként közelítik meg: nem érez, nem keres, csak mozog, végrehajt.

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósul meg.

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció

A(z) Mészáros Máté előadása

Bemutató időpontja:

2018. február 9.,

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

aug. 11.
  • 17:00 Fidelio Színház- és Táncsátor
dec. 18.
  • 20:00 Nagyterem

Vélemény:

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás