Színház

Upon Reaching the Sun (Elérni a Napot)

előadás, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Volt már olyan érzésed, amikor megérkeztél valahova, hogy elvesztetted az időérzékedet? Rami Be'er a maga egyedülálló és lenyűgöző módján egy legendába vezető utazásra invitál bennünket. Vajon rólad szól a legenda? Vagy mese rólunk? Mítosz egy lányról? Ez a legenda, amely ide-oda sodor bennünket, ablakot nyit, hogy láthatóvá váljék mindaz, ami eddig eltemetve, elrejtve volt.
Rami Be'er, a tel-avivi Kibbutz Contemporary Dance Company művészeti vezetője muzsikus családba született. Már nagyon fiatalon elkezdett csellózni, később pedig tánctanulmányokat folytatott Yehudit Arnonnál. A Kibbutz táncegyüttesnek 1980-ban lett táncosa és koreográfusa, s azóta több mint negyven koreográfiáját mutatta be a társulat. Munkáival, nem utolsósorban gyermekek számára készített műveivel, nagy népszerűségre tett szert szülőhazájában, s Izraelben és külföldön egyaránt számos díjat nyert el. Bár a világ minden tájáról rendszeresen kap meghívásokat, saját együttese számára mindmáig minden évben készít új koreográfiát. Sokoldalú alkotóként nemcsak koreografál, hanem a díszletet, a világítást és időnként a jelmezeket is ő maga tervezi. Műveiben olyan utazásra hívja nézőit, amelynek révén ők önmagukkal találhatják meg a kapcsolatot. Rami Be'er munkái leképezik a világ képzelet-valóság viszonyait, a nézők mégis szabadon fedezhetnek fel egybeeséseket az előadások és a maguk személyes tapasztalatai között.
A Kibbutz Kortárs Táncegyüttes a Nyugat-Galileiai Tánccsoport utódaként jött létre, alapítója Yehudit Arnon volt, aki 1996-ig igazgatta a társulatot. Az évek során az együttes Izrael egyik legjelentősebb tánctársulatává nőtte ki magát, nemzetközi ismertségre is szert téve. Az elmúlt években az izraeli együttes arculatát leginkább művészeti vezetője, Rami Be'er munkái határozták meg. Be'er előadásai nemzetközi sikereket hoztak a csoportnak, gyakran lépnek fel a világ különböző színpadain. Munkáit élénk érdeklődés és kíváncsiság övezi mind Izraelben, mind külföldön, ennek köszönhetően az együttes egyre több országba viszi el produkcióit. A Kibbutz Kortárs Táncegyüttes úttörő szerepet vállalt abban, hogy a gyerekeket is bevezesse a modern tánc varázslatos világába. Be'er népszerű gyerekelőadásai egy különleges iskolai program keretein belül jönnek létre. Az együttes ebben a szezonban is számos fesztiválra kapott meghívást, turnéznak a Távol-Keleten, Dél-Amerikában és Európában.

Zene: S. Ros, Ske 310, H. Hilmarsson, Colleen, M. Attack
Szöveg: Büchner: Woyzeck c. művéből

A(z) Müpa előadása

Bemutató időpontja:

2009. június 29., Müpa

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások