Színház

Utánképzés ittas vezetőknek

keserű komédia, 2018.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Az Utánképzés  olyan emberekről szól, akiknek ittas vezetésért elvették a jogosítványát, s háromnapos csoportterápián kell részt venniük. A mai magyar társadalom nagyon (vagy a legkevésbé sem!) jellegzetes alakjai vonulnak fel előttünk: intézetis férfi, olasz-magyar nem-is-annyira-menő csávó, közös képviselő, trendi műkörmös, projektmenedzser, újságíró, munka-alkoholista multis, vendéglátós és persze két pszichológusnő, akik a terápiát vezetik, és akik szintén nem egyszerű figurák! Ismerős arcok, ismerős sorsok és történetek, mégis percről percre meglepik a nézőt!
Egyszerre hihetetlenül szórakoztató és elgondolkodtató ez a darab – abban a két korty ital közötti szünetben, amit úgy hívnak: az Élet.

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2018. március 23., Magyar Színház

Stáblista:

Szereplők

Csilla, pszichológus
Tünde, pszichológus
Bogi, műkörmös
Réka, marketinges
Anna, újságírónő
Tibor, egy éjjel-nappali abc tulajdonosa
Márió, volt húskereskedő
Laci, társasházi közös képviselő
Sándor, építőmérnök, projektvezető egy építőipari cégnél
Sanyi, vendéglős, talán szakács
Emil, feltehetőleg belügyes

Alkotók

Hozzászólások

6/10
beke68 2018 dec. 30. - 22:37:05 6/10
Nagyon aggódtam, mert az utóbbi időben csak igazai tragikus élményeim voltak a budapesti színházakban. Ez egy egészen jó darab, amit mindig hiányolok az az ÉLET a színpadon -itt megvan, legalábbis "Márió" folyamatosan tesz róla hogy élet legyen. Szóval pozitív meglepetés!
Arra is rájöttem hogy amit a mostanra megöregedett nagyok tudtak az az volt hogy akármilyen szar darabot életre keltettek az egyéniségükkel a színpadon. Teremtettek egy olyan hangulatot hogy az ember nem akart kimenni szünetre. Ez mára teljesen eltűnt, sokszor hagytam már ott előadást a szünetben, és nem csak én hanem többen is bevállalták hogy a szar az szar. A budapesti színház lepusztult, nem sok értelme van szórakozni menni ilyen céllal színházba. Korábban sokat jártunk színházban Debrecenbe, soha nem volt halott a színpad, mindig élmény volt minden előadás...
Legközelebb kipróbálom valamelyik vidéki színházat, hogy lássam csak itt van-e baj.