Színház

Vad kelet / Tündérvilág

tánc-show, magyar, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ebben a darabban a betyárvilág összes varázsa ötvöződik a spagetti westernfilmekben megszokott füstös és poros hangulattal.
A darab a western világát mutatja be, annak minden pozitív és negatív tulajdonságával. A western világába egy titokzatos alak érkezik, aki előbb lő és csak utána kérdez, de közben mindvégig táncol. Táncol a Ennek a személynek sok lezáratlan ügye van a vad keleten: egy bérgyilkos évtizedekkel korábban megölte szeretteit. A táncoló pisztolyhős és a kurtizánok összefognak a közös ellenség ellen.
Előítéleteinket a darabbal kapcsolatban pillanatokon belül sarokba hajíthatjuk, ahogy elkezdődik a darab, felcsendül a nyitózene és megdobbannak az első lépések. Itt nem a történet a lényeg, hanem az atmoszféra. Ezt a darabot nem csak nézni, hanem érezni is kell. Hagyni, hogy a konvencionális westernes látványvilágot páros lábbal felrúgó, frissességet és kreativitást sugárzó táncelemek eluralkodjanak az agyunkon és lelkünkön.
A darab összhatása lenyűgöző, és magával ragadó, annak ellenére, hogy a darab mindössze 50 perc. Ez a darab megmutatja, hogy ugyan a western mint műfaj teljesen kiment a divatból, de annak a kornak a táncban való bemutatása egy újszerű és egyedi világot sejtet. A táncelemek látványosak és dinamikusak.
A közönség egyetlen pillanatra sem pihenhet, hiszen a színpadon mindig történik valami.
A zene annak a kornak a szellemét idézve, hű marad a lassú, ámde annál temperamentumosabb hangzásokhoz.

A(z) ExperiDance Produkció előadása

Bemutató időpontja:

2005. szeptember 24., ExperiDance Produkció

Stáblista:

Hozzászólások