Színház

Valle della luna

előadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Hold völgye, olaszul Valle della luna: egy mesebeli hely Szardínia szigetén, egyszersmind egy álomvilág egy hasadt elméjű férfi képzeletében; egy olyan hely, ahol e férfi reményei szerint békére, megértésre és szerelemre lelhet. Ezen a helyszínen, ennek a zavarodott tudatú férfinak a gondolataiban játszódik Egressy Zoltán Valle della luna című novellája. A történet színpadi változatát Harsányi Attila rendezésében mutatja be a Bakelit Multi Art Center.

Egy tudathasadásos férfi gondolatainak bonyolult viszonyrendszerét dolgozza fel Egressy Zoltán. A történet főszereplője Ottó, aki önmagán kívül több személy létét éli meg saját elméjében, így építve fel ismerősi, baráti és szerelmi kapcsolatait. S mindeközben folyamatosan a Hold völgyébe vágyik. "Smaragdzöld lagúnák, bozótok, tele nagy kövekkel a sziget, az időjárás koptatta őket, van elefánt-, medve-, meg gombaalakú, mindenféle. Képzelje el a földöntúlian gyönyörű, kristálytiszta tengert, hosszú, fehér, homokos parttal, beljebb buja erdőségek, sebes folyók, vad gránitsziklák..." Az a hely, ahol beteljesedhet a szerelme, és ahol a halál sem félelmet keltő.

A színpadi adaptáció párbeszédek sorából épül fel, mely személyes beszélgetésekből és online találkozásokból áll össze, amit túlfűtött erotika jár át. Mindeközben a szomszéd figyel, a rendőrség nyomoz, mi nézők pedig részesei lehetünk a Hold völgyében zajló eseményeknek.

A(z) Bakelit Multi Art Center előadása

Bemutató időpontja:

2015. március 30., Bakelit Multi Art Center

Stáblista:

Hozzászólások