Színház

VERES Flóra/TalkingBodies (H) Egy az egyben

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az „Egy az egyben” egy világ ahol felpróbálhatjuk az élet szerepeit és szabadon alakíthatunk rajtuk.

„Férfi, nő, anya, apa, gyerek. Egyik szerepből lépünk át a másikba, miközben megmaradunk az elsőnek is lenni. Az „Egy az egyben” egy világ, ahol felpróbálhatjuk ezeket és szabadon alakíthatunk rajtuk. Belső utazás időn és téren át, érintve a szerelmet, hiányt, közösséget, magányt, nemeket és nemtelenséget, önmagunkat és egymást, hogy végül megérkezzünk az új önmagunkba…"


„Egy az egyben" egy fizikális, tánc-performansz kutatás, a test és lélek újjászületését, az élet során való átalakulását, folyamatos formálódását, a személyiség rétegződését, színesedését járja körbe. Hogyan bújik elő az „ember” a testből, hogyan alakul át gyermekből szülővé, miközben megmarad gyermeknek is lenni. Hogyan hat ez a fejlődés a személyiségre, hogyan formálja a világlátást az „örökölt” élet. Mi az, amit kapunk, amivé leszünk vagy amit átadunk, hogyan van kapcsolatban múlt és jövő rajtunk keresztül?
Életünkkel egy kis szeletet „vágunk ki” a világból és az Időből, ezt kapjuk és töltjük meg.
Ezt a kapott időt tömörítem most össze egy színházi előadás kereteibe.

Veres Flóra az örök kereső. A Magyar Táncművészeti Főiskola után Hollandiában majd Belgiumban képezte tovább magát. Munkái és ösztöndíjak révén eljutott Spanyolországba, Franciaországba, Németországba, Szicíliába és az USA-ba, alkotói és táncos rezidenciákon vett részt. 2018-ban a hollandiai Fontys Művészeti Akadémia Performing Public Space szakán szerzett mesterszakos diplomát. 2016 óta folyamatosan együtt dolgozik a Cipolla Collectivával és TalkingBodies néven önállóan alkot. Munkáiban a test és lélek viszonyát kutatja, személyes és csoportos szinten is; a mindenkori jelen pillanat megélésének lehetőségeit, a szavak nélküli egymásra figyelés és közös megértés energiáit. 2018-ban az L1 Egyesület rezidens művésze, és 2019-től tagja.

Alkotó/Koreográfus/Előadó: Veres Flóra
Zeneszerző/Előadó: Horváth Ádám Márton
Mentor: Ladjánszki Márta
Fénytervező: Zakariás Máté
Videó: Tóth Mátyás

Hozzászólások