Színház

Vészhelyzetben

bohózat, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Vajon mit tegyen az ember, ha élete legfontosabb konferencia-előadása előtt néhány perccel betoppan rég nem látott szeretője és vele jön szerelmük tizennyolc éves izgága gyümölcse is? Vállalja a botrányt vagy meneküljön egyik hazugságból a másikba, egyre bonyolultabb és egyre mulatságosabb helyzetekbe sodorva magát?

Ray Cooney szerint egyértelműen a második megoldás a helyes!
A vészhelyzet a londoni Szent András kórház orvosi tartózkodójában következik be, mivel történetesen épp doktor Mortimore a kórház ideggyógyász főorvosa a betoppanó fiatalember, Leslie szerencsés apukája. Doktor Mortimore volt az, aki 18 évvel ezelőtt éppen a laborban kísérletezett a fiatal Tate nővérrel. A nővér, ezek után felszívódott, ezért szegény apának eddig nem volt tudomása önnön apa voltáról. Most azonban minden kiderül és ez a helyzet kínos a számára, így mind jelenlegi felesége, mind az ő utána nyomozó gyerek elől el szeretné titkolni két évtizeddel ezelőtti "laborvizsgálatának" eredményét. Leslie azonban roppant erőszakos és határozott, aminek következtében egy rendőr őrmester bevonására is sor kerül, így doktor Mortimore számtalan identitást kénytelen magára vállalni a különböző szereplők előtt, egyre fokozva az őrületet. Ebben a vészhelyzetben minden összezavarodik!
És természetesen mindeközben a konferencia megnyitóját doktor Mortimore rendre kicsit későbbre tolja, hogy hirtelen föltalált legújabb szélhámiáját végig tudja vinni, ám ezt a kórházigazgató Sir Willoughby egyre zordabban fogadja.

"A színház előcsarnokában nevetőgörcsoldókat kellene árusítani"- írták a londoni bemutató után. Jöjjenek velünk egy kórház orvosi szobájába, ahol sok félreértés, átöltözés, rossz helyre beadott nyugtatóinjekció ellenére egy fiú végre megtalálja az apát, akire mindig is vágyott... még akkor is, ha talán nem ő az igazi.

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. július 8., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Dr. David Mortimore
Dr. Mike Connolly
Rosemary Mortimore
Dr. Hubert Bonney
Sir Willoughby Drake
Rendőr őrmester

Alkotók

Hozzászólások

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás