Színház

Vesztegzár a Grand Hotelben

zenés vígjáték, 2 felvonás, 2021.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A klasszikussá vált és jellegzetes Rejtő-figurák - csalfa direktrisz, álruhás gyilkos, poetikus pincér, agg teozófusnő, ravasz felügyelő és nyugalmazott operaénekesnő - mind megjelennek a szolnoki színház színpadán.

A banánoxid nevű találmány vegyi képletének megszerzéséért folyó harc a bubópestises megbetegedés ürügyén vesztegzár alá helyezett, nemzetközi közönséggel, minden rendű és rangú szélhámossal zsúfolt Grand Hotelben zajlik. Bár az okmány megszerzése csak egypár titokzatos személy érdeke, mégis, a kényszerű bezártság nyomasztó hatására a legkülönfélébb rejtélyes eseményekbe keveredik bele a hotel szinte minden egyes lakója, hogy aztán az óriási kavarodásban lelepleződjenek az igazi bűnözők, és a fejtetőre állított kalandok során egymásra találjanak az igazi szerelmesek - és az okmány hivatott tulajdonosai, illetve őrzői is.
„A hősnő szállodai szobájának szekrényéből egy ismeretlen fiatalember lép ki zöld lámpaernyővel a fején.” És ez még csak a kezdet! Végül persze minden titokra fény derül, és ráébredünk, mi is az összefüggés a bubópestis, a házasságszédelgés és a banánoxid között.
Rejtő Jenő páratlan zsenialitása, Darvas Benedek fülbemászó dallamaival, Varró Dániel szemtelenül szellemes dalszövegeivel és Hamvai Kornél pazar szövegkönyvével valósul meg a színpadon. Vida Péter rendezésében.
Vida Pétert Karinthy-gyűrűs színészt, műsorvezetőt, rendezőt már (1998 és 2002 között) szívébe zárta a szolnoki közönség. Ebben az évadban színészként és rendezőként is újra találkozhatunk vele.

A(z) Szigligeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2021. december 17., Szigligeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Vangold, nyugalmazott szállítmányozó
Signora Relli, kiérdemesült primadonna
Félix Cricley, alias Jáva Réme
Léni Jörins, naiva és bűnsegéd
Don Umberto Complimenti, szállodatulajdonos, bukott király és hajófűtő
Odette Defleur, belga direktrisz
Elder, felügyelő
Kapucinus atya, valójában Doddy Kramartz, nemzetközi szélhámos
Sedlintz, egészségügyi tanácsos
Ursina Petrovna, teozófusnő és aggszűz
Decker, tanár
Martin, pincér
Ali Zogoli koronaherceg, albán trónörökös
Geraldine Virginia, hercegnő
Shilling, bostoni tejkrémgyáros
Raverdan, márki
1. rendőr
2. rendőr

Hozzászólások