Színház

Vidám kísértet

előadás, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Amikor a függöny felmegy, nyolc óra lehet egy nyári estén. A kandallóban ég a tűz, mert a nyári este - angol."
Hőseink - az angol író és csinos felesége, az angol orvos és csinos felesége - izgatottan várják Madame Arcatit, a híres szellemidéző médiumot.
Üljük körül az asztalt, tenyerünket tegyük le, ujjaink érjenek össze, csöndet kérek, kint holdtalan az éjjel, ködpára lebeg a láp felett - a médium transzba esik, és kezdődhet az előadás...
Hőseink nem hisznek a kísértetekben, Charles, az író is nevet ezen a cirkuszon, egészen addig, amíg a falon keresztül be nem lép - de csitt, ne szólj szám, nem fáj fejem...
Elég az hozzá, hogy a nézők az előadásból számos rendkívül fontos kérdésre választ kaphatnak. Például arra, hogy szabad-e konyakot inni transz közben. Aztán hogy szeretik-e a kísértetek a rezedát és a tengeri utazásokat. És mit tegyünk, ha egy kísértet azzal nyaggat minket, hogy moziba vigyük.
Noël Coward vígjátéka több évtizede kirobbanó világsiker. Talán az lehet a titka, hogy a kísértet-komédia álarcában a házasság nagyon is emberi konfliktusairól beszél - remek humorral, és "hátborzongató" szemtelenséggel.

A(z) Jászai Mari Színház, Népház előadása

Bemutató időpontja:

2005. október 14., Jászai Mari Színház, Népház

Stáblista:

Szereplők

Madame Arcati
Charles Condomine
Ruth Condomine
Dr. Bradman
Mrs. Bradman

Vélemény: