Színház

Viszlát, édes naivitás!

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Szegedi Focus Műhely legfrissebb bemutatója Wes Craven Rémálom az Elm utcában című filmjei nyomán készült, és Freddy Krueger legendás alakját idézi meg.

Az előadás fő pillére Freddy Krueger mozgatórugója és jelmondata: "megölni az ártatlanságot!". Hiszen "minden városban van egy Elm street", ahol éjjel-nappal "öldöklés folyik": nevetséges leszámolási-kísérlet a gyermekkori ártatlansággal, naivitással. Előadásunkban a helyszín a Város analógiájára a Lélek Városa, az Elm utcának pedig a Lélek Zsákutcája feleltethető meg. Freddy Mester, Freddy Krueger paródiájaként, a lélekben lakozó különböző humoros alakváltozatokat felöltő Rémként jelenik. Freddy Mester a fiatal kiskamasz lánykákat, -akik még félig a gyerekkor biztonságában élnek, álmodoznak, és a naiv képzelgések eledelén élnek-, titkosan rejtegetett legbensőbb Rémeikkel első pillantásra nevetséges szorongásaikkal szembesíti.

Az előadás azt a kérdést feszegeti, hogy képesek vagyunk-e Rémeink legyőzésével a naivitásnak is búcsút inteni? Vagy a naivitás bájosan újra meg újra visszaköszön, örök gyermekkori lenyomatként, harsány viszlátok közt, könnyedén integetve.

A(z) Szegedi Focus Műhely előadása

Stáblista:

Hozzászólások