Színház

Vonalhúzás

színmű, magyar, 2014., 16 - 99 éves kor között

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

"Amerikában a pszichológus három dolgot kérdez:
1. Miért most jött hozzám?
2. Mihez ért?
3. Miért nem azt csinálja?"
(Halász Péter)

Akkor vagyok sikeres ember, ha sok pénzt keresek. Akkor vagyok sikeresebb, ha ezt minél korábban elérem. Harmincnyolc éves vagyok. Van lakásom, van feleségem, ha akarok, el tudok menni wellnessbe. Nem tudom mi vár rám a halál után. Nincs bizonyíték az örök vadászmezőkre, akkor megveszem a drágább sajtot a közértben, tuti, ami biztos. Ma kirúgtak, mit csinálok holnap? És holnapután? Dolgozni kell, pénzt keresni kell. A számlákat befizetni, sajtért lemenni a közértbe kell. A feleségem öccsének születésnapja van, nekem meg elegem az egészből.

A darab egy este, egy vacsora alatt játszódik. Valódi, megállapodott felnőtt embereket az élet ugyanoda sodor, ahol jártak már egyszer: a pályaválasztáshoz. De már minden másképp van. Azért élünk, hogy a lehető legkényelmesebb körülmények között haljunk aztán meg. Vagy azért se. Tudtuk ezt akkor, amikor kitöltöttük a felvételi lapot annak idején?

Az előadást gimnazistáknak, pályaválasztás előtt/alatt állóknak ajánljuk. Velük együtt kérdezzük a felnőtteket: mi lettél, ha nagy lettél?

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. május 16., Magyar Színház

Stáblista:

Hozzászólások

9/10
kk_kk 2015 márc. 02. - 08:58:30 9/10
Régen láttam ilyen jó darabot, az elõadás minden percét élveztem!
1/10
rumci 2014 okt. 24. - 21:39:03 1/10
Sok színházi elõadást láttam már az életemben, de ilyen borzalomhoz még nem volt szerencsétlenségem. A szöveg mélysége és kidolgozottsága még csak-csak egy jobb képességû felsõ tagozatosra vall, de a színészi alakítások olyanok, amivel egy felsõs színjátszókörbõl is elzavarnák a próbálkozó nebulót alkalmatlanság miatt. A Jóban-rosszban leggyengébb epizodistája is Oscar-díjat érdemelne, ha a Vonalhúzás alakításaihoz viszonyítanánk.
(Lehet, hogy a második rész kiváló, de az elsõ rész után viharosan elmenekültem. Odáig is csak nagyon nehezen bírtam ki.)
Hihetetlenül borzalmas elõadás!!!