Színház

Vörös izzás - Fehér rózsa

előadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Tihanyi László, az Anyaisten című, Bordeaux-ban majd Budapesten bemutatott opera szerzője ezúttal két, a hagyományos operaműfaj kategóriáival nehezen jellemezhető zenés színpadi művel jelentkezik. A 20. században megszülető, a koncert, a színház és a tánc keveredéséből létrejött "műfajt" általában hangszeres színháznak vagy stage music-nak nevezik.

A Fehér rózsa cselekménye egy családi drámát körvonalaz, a "színészek napló- illetve levélrészleteket mondanak el, ezekből alakul ki a történet. Az énekesek a szövegrészletek szavakká, szófordulatokká lecsupaszított emlékfoszlányait éneklik. Az emberi lélek kétféle, külső és belső hangját akartam így szemléltetni" ? mondta el a zeneszerző.

A Vörös izzás című darabbal kapcsolatban így fogalmazott: "a japán kultúra nagyon nagy hatást tett rám. A hagyomány és a modernitás olyan szimpatikus szimbiózisát látom a mai japán életben, amely példaértékű. Ez a napi emberi kapcsolatokban is jelen van: a mindent átható ceremonialitás nem megfojtja, hanem gazdagítja a normális emberi viselkedésmódot."

Vezényel: Tihanyi László.

A(z) Müpa előadása

Bemutató időpontja:

2016. október 21., Müpa

Stáblista:

Hozzászólások