Színház

Vörös Rébék

előadás, 2022.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A GlobART Társulat előadása Arany János balladája alapján.

Arany János egyik kevésbé ismert balladája a Vörös Rébék. Az előadás főszereplője Rébék figurája, aki a különböző szélsőséges energiák megszemélyesítője. Ezeket a szélsőséges energiákat nem csak Rébék – aki végig irányítja a történetünket –, hanem a többi játszó; zenész és táncos is megszemélyesítik a saját művészeti águkban.
A három főszereplőt a darab elején eredendő tisztaságukban láthatjuk, hogy végig tudjuk követni hogyan és miért torzul el ez a fajta ártatlanság. Mindhárom karakter döntéseit ezek a korlátlan és felszabadult ösztönök befolyásolják. Mindhármuk esetében más és más a nyomógomb: más ponton kezdenek a megszokott helyett egy fonákvilágot látni, amely ijesztő és vonzó; más pontokon engedik át magukat a kordában tarthatatlan ösztönöknek. Kapcsolatuk – a kezdeti édeni után – szinte végig diszharmonikus, hiszen valódi énjük rövid időn belül a zsigeri lét öntudatlan játékává válik, többé nem az önvaló irányít, hanem az árnyék-énből kirobbanó, fékezhetetlen energia. A mindent felülíró jó ösztöne többé nem működik.

Továbbá: Császár Vica, Mladoniczki Dávid, Kun Beáta, Nagy Dorka, Pintér Janka, Vendel Vanessza
Zenészek: Dörnyei Szabolcs - gitár, Papp Gábor - ütős hangszerek, Partos Dorka - fuvola, Rodek Balázs - gitár, Várkonyi Balázs - zongora

Bemutató időpontja:

2022. március 20.,

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások