Színház

Voyager 3

előadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Gergő bolygója szélén ül, lába a világűrbe lóg. Tengelye kiegyenesedett, már nincsenek benne évszakok. Ma különösen enyhe a gravitáció és erős a szél. A Voyager 3 bármikor megérkezhet, az emberiség üzenetével a fedélzetén. Az aranychipen minden rajta van, ami fontos: kultúránk megkövesedett lábnyomai. De aki megtalálja, nem biztos, hogy beszéli ezt a nyelvet. Neked mekkora a szökési sebességed? Csak ezen múlik, hogy velünk repülhess.

A Voyager 3 legénysége Bánki Gergely, Czakó Máté, Gergely Katalin, Gőz István, Stork Natasa, Szász Dániel, Valcz Péter, a Tünet Együttes első alkalommal dolgozik együtt Závada Péter költővel, slammerrel, aki dramaturgként vesz részt az aranychip szövegének összeállításában.

Tudtad?
1. Hogy a Voyager 2 űrszondát 1977-ben lőtték föl Floridában, a Voyager 1-et pedig 15 nappal később indították útnak ugyaninnen?
2. Hogy az aranylemez a Voyager 1 és 2 fedélzetén elhelyezett időkapszula, ami a földönkívülieknek visz hírt a világunkról?
3. Hogy a szökési sebesség az a küszöbsebesség, mellyel a test legyőzi a Föld gravitációs erejét, és képes tőle elszakadni?
4. Hogy az évszakok kialakulása a Föld Nap körüli mozgásának és a tengelyferdeségnek a következménye?

A(z) Tünet Együttes előadása

Bemutató időpontja:

2014. november 21., Tünet Együttes

Stáblista:

Hozzászólások