Színház

Zabhegyező

előadás, 1 felvonás, 55 perc, 2009.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Jerome David Salinger Zabhegyező című regénye alapján készült produkciót Kolcsár József, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színművésze rendezte és játssza.
J. D. Salinger 1951-ben megjelent Zabhegyező című regénye nemcsak a kamaszlélek kitűnő, hiteles rajza, hanem a társadalmi konformizmus ellen lázadó ember kudarcának is szimbóluma. Az előadás Kolcsár Zabhegyező olvasata, bár a szöveg a regény módosítatlan részleteiből áll össze. Az előadásban a regénybe foglalt történet már a távoli múlt, azonban a főhős Holden Caulfield, New York-i kalandjai óta mit sem változott. Húgát, Phoebét, és Jane Gallaghert még mindig őszintén szereti, de azóta sem tudott megbékélni a világgal. Továbbra is a zabhegyezés - a kispolgári élet elutasítása - bizonyul számára az egyedüli járható útnak, csakhogy 30 éves korban már egyre veszélyesebbé válik ez a különös "hivatás".
Kolcsár József így vall az előadásról: "A szerző azt írja, hogy a serdülőre jellemző, hogy nagylelkűen meg akar halni azért, amiért az érett ember alázatosan élni akar. Ezt az életérzést próbálom meg átadni a nézőknek, ami azért nehéz feladat, mert nem lehet pontosan megfogalmazni, hogy miről is van szó. Azt hiszem, ez az érzés általában fiatal korban szokta hatalmába keríteni az embereket, és nagyon inspiráló lehet, de egy időn túl sokszor károssá válik."

A(z) Tamási Áron Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. december 4., Tamási Áron Színház

Stáblista:

Hozzászólások