Zenekar

De Staat



Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Josh Homme meg fogja lovagolni örömében a hangszóróit, amikor majd meghallja ezt a lemezt!" írta a vezető holland zenei szaklap a De Staat megjelenés előtt álló Wait For Evolution című lemezéről közvetlenül azután, hogy a 2009-es év legigéretesebb zenekarának kiáltották ki őket. A lemez teljes anyagát az énekes-gitáros Torre Florim ósdi házában vették fel, aki egyébként a "legmocskosabb" holland zenekarol producereként vált híressé, de a Wait For Evolution még a nála bevált útnál is szokatlanabbat járt be.

Számos társzenész segítségével Florim rétegről-rétegre készítette lemezét a 'Viccek házában', több, mint egy éven át, melynek eredménye és sikere nem maradt el, hisz olyan remekek születtek, mint a 'Meet The Devil', 'The Fantastic Journey Of The Underground Man' és a 'We're Gonna Die' felénk is ismerős számok.

2007 szeptemberében a De Staat tökéletes felállása jött össze Tim van Delft dobossal, a horvát Vedran Mircetic gitárossal, Jop van Summeren basszusgitárossal és Rocco Bell billenytűssel, így minden kétséget kizáróan elmondható, hogy Torre Florim a legsúlyosabb csapatot tudhatja a magáénak. Egy iszonyú erejű ötfejű koalíciót, amely bátran kimutatja kötődését a rock régebbi gyökerei iránt, s amely nem fél a legelképesztőbb újításokat sem bevetni és a legfrissebb perspektívákkal előállni.

Azóta megannyi elképesztő koncertet adtak a legkissebb kocsmáktól a legnagyobb koncerttermekig, többek között olyan zenekarokkal, mint a Fu Manchu és a belga dEUS.

"A 2009-es év a De Staat-é lesz" mondta Eric Corton, a legnépszerűbb holland rádió, a 3FM DJ-je. Így nem meglepő, hogy máris lemezszerződésük van a legendás Excelsior Recordings kiadóval.


Hozzászólások