Zenekar

Fourtissimo Jazz OrchestraMég nincs szavazat!

Légy te az első!

A majd húsz éves múlttal rendelkező, Príma díjjal jutalmazott, többszörös verseny győztes Fourtissimo
zenekar mára az ország legelismertebb és leghitelesebb instrumentális - crossover előadójává vált. Ez idő alatt a világ szinte minden szegletét bejárták zenéjükkel, de sosem tértek üres kézzel haza; mindig az adott zenei kultúra tanulmányozásával gazdagították saját repertoárjukat.

A legújabb világzenei CD-sorozatuk bemutatkozó albuma a legszemélyesebb oldalát mutatja a Fourtissimo művészeinek, hiszen a zenekar tagjai ötvözték saját gyökereik stílusjegyeit az elmúlt másfél évtized munkássága alatt a világban megismert zenei sokszínűséggel.

Szenvedélyes keleti dallamok, keserédes latin balladák, több ezer éves hagyományokat megidéző liturgikus dalok egyedülálló judeo folk-rock hangszerelésben ébresztik fel a múltat a ma embere számára.

A magával ragadó energikus hangzás mellett a Fourtissimo-tól megszokott látványos show- és akrobatikus táncelemek is gazdagítják a koncerteket. A Fourtissimo produkciójára sehol a világon nincs példa!

Az együttes hitvallása, hogy minden stílusban otthonosan mozogjon, alkosson, játsszon, mivel nem szeretnék a repertoárjukból kihagyni egyik műfaj remekeit sem. Véleményük szerint a világ minden táján, minden időben íródtak továbbadásra méltó alkotások, és a berögzült sztereotípiákon átlépve lehet szórakoztatni a közönséget.
Tapasztalták, hogy a hallgatóság nem különbözteti meg az úgynevezett "komoly"- illetve "könnyű"-zenei műveket, csupán az idő és az alkalom befolyásolja, hogy mikor mire van szükség. Épp ezért úgy érzik ezen a pályán kötelességük elsősorban a Közönséget kiszolgálni, nem a "szakmának" megfelelni. Újabb és újabb kihívásokat keresve mindig találnak meghódításra váró területet a zene birodalmában.


A zenekar tagjai:
Kuna Bence - kürt, drums programming, vokál
Ferencz-Kuna Gyula - trombita, vokál
Kuna Márton - harsona, billentyűk, vokál
Ferencz-Kuna Valéria - trombita, ének
Kottler Ákos - dob
Szuna Péter - basszusgitár
Geier Attila - gitár
Somos András - billentyűk, fuvola

Tagok

 

Hozzászólások