Zenekar

Fugato Orchestra



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A komolyzene igényessége, a világzene frissessége, a jazz szabadsága és a rock ereje. A háromszoros Budapest Fringe-közönségdíjas kamaraszimfonikus együttes zenéje képies és elgondolkodtató, lendületes és humoros, színes és virtuóz. A "Sokszínűség gyönyörködtet" mottó jegyében műsorukon helyet kapnak a komolyzenéhez közeli szimfonikus kompozíciók, valamint jazz-rockos improvizációkkal tarkított világzenei számok is. A Fugato hangzását a szimfonikus hangszerek dobbal, basszusgitárral és elektronikával történő társítása teszi egyedivé.
Zeneszerző-művészeti vezető: Alpár Balázs


A zenekart 2000-ben a Városmajori Gimnázium diákjai alapították meg azzal a céllal, hogy komolyzenei értékeket közvetítsenek a könnyűzenén keresztül, illetve hogy a kizárólag komolyzenében gondolkodók számára ablakot nyissanak a világzene, a progresszív-rock és a jazz felé. Az együttes hamar kinőtte magát a gimnazista közegből, tagjai ma már főképp egykori budapesti zeneakadémisták, ill. képzett jazz-muzsikusok.
Rendszeresen lépnek fel Budapesten és vidéken. A Tavaszi Fesztiválon három alkalommal is elnyerték a Budapest Fringe Fesztivál közönségdíját. 2004-es "Neander-variációk" című első lemezük komoly nemzetközi sikereket aratott. 2007-ben a Fugato az International Live Award nemzetközi tehetségkutató verseny bécsi döntőjén - 5000 ember előtt fellépve megnyerte a legjobb magyar zenekarnak járó Hungarian Live Award díjat. A Művészetek Palotája zenei pályázatának győzteseként Alpár Balázs készítette el a Fugato közreműködésével a Palota új hang-arculatát (szignál, koncertbehívók, reklámzenék), valamint számos további színházi- és filmzenét.

Tagok:
Puss Ferenc - hegedű
Farkas Izsák - akusztikus és elektromos hegedű
Jekl Dóra - brácsa
Farkas Áron - cselló
Lukács Krisztina - fuvola
Jelenik Krisztián - fuvola
Sári Szabolcs - trombita
Scheich Dávid - oboa, ének
Veisz Gábor - basszusgitár
Madai Zsolt - dobok
Györfi Anna - ének
Alpár Balázs - billentyűs hangszerek, zeneszerzés


Hozzászólások