Zenekar

KistehénMég nincs szavazat!

Légy te az első!

A Kistehén zenekart Kollár-Klemenz László alapította (2002), a zenekar művészi, zenei hátterét és szövegét adja a zenekar kezdeteitôl, azóta hogy a sárga "kistehenes" animációval sikereket ért el. A zenekar Csintalan című lemeze 2007-ben arany, majd platina lemez lett.

"Szerelmes vagyok minden nőbe" című albumnak köszönhető, a zenekar ismertsége nőni kezdett (2007). Mindezekhez 2007-ben egy európai lemezbemutató koncert is párosult Lowlands Festival (Hollandia), Bestival Festival (Anglia). A "Virágok a réten" dalukat a Songlines Top of the World albumán is megjelent, melyet több amerikai, európai és hazai fellépés követett. 2009 év elejére elkészült az Ember a fán" című, könnyebb, melankolikusabb hangvételű lemez. Legutóbbi lemezüket 2010-ben adták ki és már most dolgoznak az új albumon. A Kistehén, dalait több rádió játssza, fellépései állandóak, műsorok vendégei, szívesen hívott zenészek. A Kistehén projekthez több zenei megjelenítés is tartozik, mint a melankolikusok, vagy kapcsolatba hozható a zenekari vezető a Budapest Bár formációval. Külön kiemelendő, hogy a zenekarhoz köthető több filmzene például a Kalandorok című film betétdala is, de megemlíthető a színházi előadás-sorozat (legutóbb a Belga zenekarral együtt), mely megtévesztő címe ellenére (és épp ezért) a "Vidámság mentes világnap - Fekete epe est" nagy sikert jelent. A frontember sokszínűségét mutatja a nemzeti értékek felkarolása, mint népi kezdeményezések és mesék gyűjtése, vagy éppen versei, más ismert médiaszereplők munkáinak szellemi, tartalmi támogatása.
A Kistehén zenekar életében egy váltást hozott a 2009-es év vége. Külföldi kapcsolatok erősítésével, arculati elemek újragondolásával, hangzás frissítésével 2010 elejétől a korábbi szerző és alapító új zenészekkel frissítette az együttest. Az együttes zenészei egy új lendülettel még dinamikusabb, elvárás szerinti tervek megvalósításával folytatódik a Kistehén élete. A Kistehén világához tartozik a csökkentett tag létszámú "Kistehén Minimál", a melankolikusabb dalok bemutatására a "Kistehén Melankó" formáció, kiegészítve a koncerteken fellépő nagyzenekari "Kistehén" zenekari portfóliót.


Tagok:
Kollár-Klemencz László - gitár
Kollár-Klemencz Gergő - billentyű
Vajdovich Árpád - basszusgitár
Bujdosó János - gitár
Harságyi Péter - dob
Schvéger Zoltán - dob

Lemezek:
Zene a nyulaknak (2002)
Szerelmes vagyok minden nőbe (2006)
Ember a fán (2008)
Picsába az űrhajókkal! (2010)

Tagok


Vélemény: