Zenekar

MeszecsinkaÉrtékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Oláh Annamari (ének) már szerzett elismerést a Fókatelep zenekar énekesnőjeként belföldön és külföldön egyaránt. A Meszecsinka (ami bolgárul holdacskát jelent) egy annál intimebb,akusztikusabb hangvételű zenekara, amely elsősorban saját, magyar és más népek zenéjétől ihletett dalokat játszik. Duóként indult és kvintetté nőtte ki magát. Az elmúlt egy évben a Meszecsinka hallható volt sok budapesti és vidéki klubban, fesztiválon (Művészetek Völgye, Szegedi Várjátékok, Dobfesztivál), Lengyelországban is járt a krosnói Magyar Napok keretében.

Tagok:
Oláh Annamária - ének
Fatima Gozlan - ney, kaval, derbuka
Biljarszki Emil - zongora, gitár
Görgényi Gábor - cajon
Tomor Barnabás - basszusgitár


Hozzászólások

10/10
Nótárius 2018 nov. 05. - 12:05:21 10/10
A Meszecsinka:
Elképesztő hangi adottságú, lenyűgöző átszellemültségű, lélekmély zabolátlansággal improvizatív és hullámzóan elbűvölő énekesnő; elemi erejű, eksztatikusan magával ragadó, elementárisan ős-mély hangzású zene, ... a megérintőn lágy harmóniáktól a magába szippantó fergetegig!
Ezek csak a Meszecsinka élményét felidézni próbáló szavak, melyeknek gyenge az esélyük, hogy bármit is visszaadjanak a megfoghatatlanból.

Mondjuk erről a varázslatosan dinamikus zenei áradásról nekem sokadikra sem az kedvesen becéző szó jutna eszembe, hogy: holdacska. ;-)