Péter Dávid megmondja

Borzasztó unalmas, lassú, de ez van

A természet törvényeinek ellentmondóan működik, de mégis még mindig itt van a Szerencsekerék.

Forrás: TV2

 

Felfoghatatlan, hogy ez a műsor hogyan lehet képernyőn. Semmi nem indokolja, hogy a Szerencsekerék 2022-ben a második legnagyobb kereskedelmi tévé műsorán hétköznap este a prémium idősávban fusson. Vonatkoztassunk el a díszlettől, Kasza Tibitől, majd nem marad más csak egy kerék és nem túl bonyolult mondat, amit a magyar abc betűinek megtippelésével ki lehet rakni.

Ez egy igen vérszegény keresztrejtvény, amiben még annyi kunszt sincs, hogy mondjuk kérdésre válaszolva kell megfejteni a feladványt.

Ebből a szempontból még a Füles magazin is több izgalmat és kihívást rejt. Ott legalább tudni kell, hogy a "fény végei!", két betű, az akkor f és y. A Szerencsekerékben meg elég, ha az ember ismeri a magyar ábécé betűit, máris nyert ügye van. Ez minden, csak nem egy izgalmas vetélkedő titkos receptje. És úgy látszik, hogy ennek az egyszerűségnek valahol mégis megvan a szépsége, mert az emberek nézik. 

Ebből kiindulva én azt mondom, hogy ne álljunk meg itt! Legyen tévés vetélkedő show a SUDOKU is! A barkóba túl szórakoztató, plusz az nagyon hasonlítana az Activityre, amit csak azért nem lehet fikázni, mert ott több akció zajlik a képernyőn, indokolt az audiovizuális formátum, hisz vadul kell rajzolni és mutogatni, sőt, a körülíráshoz is azért kell kreativitás. Persze a Szerencsekerék csak egy reboot, tehát nem is kell valami újat kitalálni, elég visszahozni azokat a játékokat, amik régen mentek. Hát máris kész a Torpedó, hisz anno azt is lehetett játszani Dévényi Tiborral. De nyomhatnánk akár az ötödölőt is. Ha viszont valami nagyon merész kell, akkor tessék, itt a Candy Crush Saga, az aztán kivinné a nézettségi plafont. De, ha ez túl hightech, akkor vegyünk vissza, elég lesz, ha csak simán tévére adaptáljuk minden idők legjobb és talán legtöbb ember által játszott Windows-játékait:

Jöjjön az Aknakereső és a Pasziánsz SHOW!