Péter Dávid megmondja

Mucsi Zoltán: Na már csak te hiányoztál

Gyilkol az ideg? Baszogat a pacalarcú főnök? Semmi baj. Nyugodj meg! Mondom, NYUGODJÁL MÁR MEG, BARÁTOM!

A legnagyobb király vagyok. Akkora király vagyok, hogy egy cigit szívok egy nap. És csakis egy pohárral iszom. Csak egy pohárkával. Mit pampogsz a kicsi száddal? Ne karmold szét az agyamat! Ne karmold szét! Mi van, farsang van, majmok? Ennyi tufát... Hát Tufáliában vagyunk, nem hiszem el. Ne is nézz ide, húzzál el, mint a vadliba. Ez is mekkora gyökér. Le vagy szedálva vagy mi a pénisz van veled?

Mi az anyádat idegeskedsz, te állat? Ne pampogjál, nyugodjál már le!

Lehetne ezt még cifrázni, de talán így is megvan a lényeg: sokaknak az ilyen indulatos beszólásokból ismerős Mucsi Zoltán. Védjegyévé vált ez a folyton seggig lekarmolt idegállapotban lévő őrjöngő állat karakter. Egy interjúban már elmondta, hogy azért ez tud fárasztó lenni. Illetve valahol szomorú, ha a néző nem tudja helyén kezelni ezt a figurát. Erre hozta fel azt a történetet, amikor egy lelkes rajongó egy alkalommal közölte vele, hogy annyira szeretik a családjával a villanyszerelős jelenetet, hogy minden karácsonykor megnézik közösen. Nehezen hozható össze Jézus születésének megünneplésével, de ízlések és pofonok, ugye, lehet, hogy itt nem ment át teljesen a villanyszerelős jelenet üzenete.

Ugyanígy abban az online reklámban, a bort promotáló alkoholistában is megvan a kettős kódolás, így, aki akarja érteni a reklám mögöttes üzenetét, az érti.

De tény, hogy sokszor lett öncélúan felhasználva Mucsi jellegzetes karaktere,

mint mondjuk a Mustang-reklámban, vagy a CBF-videóban. A színész elmondta a Péntek Esti Partizán adásában, hogy ezek azért jó pénzeket hoztak neki, ami egyáltalán nem mellékes dolog a számára.

 

Forrás: tv2


Ha Mucsi idejönne és érces hangján őrülten rám kiabálna, hogy a fejemre húzza a fitymámat, akkor se tudnám fejből megmondani, mióta létezik ez az általa amúgy igen jól hozott karakter. A Jancsó-filmekben már erősen ott volt, azóta láthattuk erősebb és visszafogottabb változatát is, mint mondjuk Tóth János személyében. Most is csiszolni kellett a figurán, de az alap nem változott. A TV2 sorozatában látható Pepeként is az a recept, hogy történik valami, amitől a karakter agyfaszt kap.

Talán az a baj Pepével, hogy nem is az idegeskedés a lételeme, hanem ez csak egy rákényszerített kabát, ami nagyon nem áll jól neki. Tóth János minden atomjában ott volt az elemi szinten bunkó, csőlátású figura, míg Pepe sokkal kisimultabb, már-már teljes zenben vígan létezne a fáradt olaj szagától nehéz konyhában. Persze, ha a karakterépítésnek ez a tudatosan megrajzolt íve, hogy Pepe a lelki békéből eljusson a vöröslő fejjel üvöltő, levegő után kapkodó konstans recsegős kurvaanyázásig, akkor oké.

De per pillanat az látszik, hogy megint elő lett véve, le lett húzva egy sokadik bőr Mucsinak erről a karakteréről, pedig tud ő mást is, mint idegbeteget játszani.