17 ingyenes gyerekprogram a Könyvfesztiválon, amit ne hagyjatok ki!

Izgalmas programokkal, könyvbemutatókkal, koncertekkel, valamint workshopokkal várnak benneteket a Millenárison. Kiszemezgettünk nektek párat, ahova idén mi is szeretnénk eljutni.

Furda borz filmet forgat - Kézműves foglalkozás, dedikálás

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 26., 10.00

Nagy felfordulás támad, amikor egy színpompás papagáj bukkan fel a Gyertyánoserdőben. Minden állat a káprázatos tollait csodálja, és rá szeretne hasonlítani. A fekete-fehér bunda egyszeriben kimegy a divatból, viselőit szemrebbenés nélkül kiközösítik. Egy napon azonban világhírű filmesek érkeznek az erdőbe. A panda, a zebra és a csóka fekete-fehér művészfilmet szeretne forgatni. Kitaláljátok, ki kapja benne a főszerepet?

Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 26., 11.30

Vajon megtalálod az elveszettnek hitt kincseket? Keress nyomokat és járd körbe a Balatont! Rendhagyó irodalomóra Fiala Borcsával.

Gréta – kézműves foglalkozás ovisoknak és kisiskolásoknak beszélgetéssel, dedikálással

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 27., 10.00

Gréta, a bálna, a tenger legnépszerűbb énekesnője egyik napról a másikra elveszti a hangját, és még csak nem is sejti, miért. A víz alatti rendelőben rá kell jönnie, hogy nem csak neki vannak gondjai. Amikor kiderül, hogy az állatok a tengert elárasztó szemét miatt betegek, összefognak, hogy cselekedjenek. Andrea Gregušová szlovák írónő és Nastia Sleptsova ukrán illusztrátor érzékeny könyve a természet és a zene iránti szeretetből született.

Mesedélelőtt a Pagonnyal

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 27., 10.00

Bemutatkoznak Harcos Bálint Dorka és az elgurult gomb, Sylvia Plath A mindegy öltöny Dániel András rajzaival, T.S. Eliot Macskák Varró Dániel és Havasi Attila fordításában.

Brúnó Budapesten

Millenáris, Szabó Magda terem - április 27., 11.00

A Könyvfesztiválon már kézbe vehetitek a Brúnó Budapesten című sorozat negyedik kötetét, amely Pest külső részeit mutatja be a legkisebbeknek. A hatkötetesre tervezett Brúnó Budapesten sorozat Pest fényei című kötetéből Pest külvárosát, fontos nevezetességeit ismerhetjük meg. A könyvhöz foglalkoztatófüzet is készült. Az interaktív programon Bartos Erikával bejárhatjátok Budapest utcáit, tereit és a város szépségeit.

LÜK játszóház

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 27., 11.00

Szeretettel várják az 5-10 éves gyerekeket egy kis játékra a gyereksarokban, ahol kipróbálhatjátok a népszerű miniLÜK játékot. A játék fejlesztői segítenek a korosztályoknak megfelelő füzetek kiválasztásában, majd némi gyakorlás után egy rögtönzött helyi LÜK-bajnokságot is rendeznek.
L(ogika) Ü(gyesség) K(itartás) – Játszva leszel okosabb!

Geronimo és Tea előadás és játék

Millenáris, Táncszínház galéria - április 27., 11.30

Ismerkedj meg személyesen kedvenc mesehőseiddel, akik megtanítanak, hogyan köszönj a világ különböző tájain, fejts meg egy szuper kvízt és vidd el a legújabb könyved, mert Tea és Geronimo dedikálják neked!

Legyél te is sztár! - A milliomos szamár

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 27., 13.00

Könyvbemutató a szerzővel, Kertész Edinával, minikoncert és közös rajzolás az illusztrátorral, Hajba Lacival.

Na de ki kérdez egy kandúrt?

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 27., 14.00

Arisztotelész, a menhelyről családhoz költöző kandúr élete amúgy sem egyszerű a folytonos hangzavar miatt, de ezzel együtt szerencsésnek érzi magát. Egészen addig a pillanatig, míg meg nem tudja, hogy kis gazdája, Anna egy kutyát szeretne születésnapjára... Ismerjétek meg ti is Arisztotelészt,a puha, bundás kandúrt Környei Alice zenés-mesés, interaktív könyvbemutatóján.

"Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli..."

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 27., 16.30

Gryllus Vilmos legújabb kötetének vidám, tavaszi hangulatú dalai csendülnek fel a színpadon.

Dóka Péter A három űrbetyár – A szupermalac és Űrpatkány

Millenáris, Szabó Magda terem - április 27., 17.00

A trilógia második kötetének rendhagyó bemutatóján Dóka Péter hőseit Máli Csaba grafikus élőben rajzolja meg. A beszélgetést dramatizált felolvasások és a Szupermalac-rajzfilmsorozat részletei egészítik ki.

Asterix 60.

Millenáris, Márai Sándor terem - április 27., 18.00

A világ egyik legsikeresebb képregénye 60 éves lett. Sztorik, érdekességek szerzőkről, szereplőkről, fordításról, rajongókról, és egy kis előzetes a következő kötetről. Filmrészletekkel fűszerezve. A beszélgetésen részt vesz Bayer Antal a sorozat fordítója és Speier Dávid, az egyik legismertebb magyar filmfordító és szinkrondramaturg.

Zenés-mesés ízelítő Bíró Eszter Időradír című könyvéből

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 28., 11.00

A program után Bíró Eszter és Födő Sándor "Fodo" dedikálja Időradír című könyvét és lemezét.

10 éves a Kerekítő – Jubileumi zenés mesemóka Kerekítő manóval

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 28., 11.30

Kerekítő manó óvodásoknak szóló könyvei és mondókásköteteink nyomán mondókák és dalok közt kalandozhattok, meseszálat gurigatva, hangszerjátékkal színesítve. Ismerkedés a Kerekítő manó és az évszakok című óvodásoknak szóló mesekönyvvel. Még piciknek és már nagyoknak!
Kikkel? J. Kovács Judit: báb, furulyák; Gyulai Csaba: hegedű, mandolin, kalimba, daff, cajon, résdob.

Ismerjétek meg Csütörtököt, Varró Dániel legújabb mesehősét!

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 28., 12.30

Varró Dani vadonatúj verses meséjének főhőse Csütörtök, a kisördög, aki két testvérével, Bezzeggel és Sátival él. Olvassátok el a most megjelent mesekönyv két történetét. Az ördögfiókák kalandjait Agócs Írisz rajzai teszik még izgalmasabbakká. A bemutatón Varró Dani a Csütörtök, a kisördög és az ördöngös molnár című diafilmet is levetíti, és ott lesz a kötet illusztrátora, Agócs Írisz is. Mindketten dedikálnak majd a program végén.

Kalandozások a ruhásszekrényen túli birodalomban – Fergeteges Narniakvíz kicsiknek és nagyoknak Bartha Álmos nemzetközi kvízmester vezetésével

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 28., 15.00

Rendhagyó családi kvízre vár benneteket a Harmat Kiadó. A máig a legolvasottabb fantasy-művek közé tartozó Narnia Krónikáit világszerte több mint 100 millió példányban adták el, és több nagysikerű filmadaptáció is kapcsolódik hozzá. Izgalmas vetélkedő családoknak, gyerekeknek és felnőtteknek, igazi Narnia rajongóknak értékes nyereményekért!

Az ügyetlen bohóc – mesék örökmozgóknak Balázs Ágnessel

Millenáris, Gyerek-(b)irodalom - április 28., 16.00

Ha nehezedre esik egy helyben maradni, ha te is örökmozgó vagy, akkor ezek a mesék éppen neked szólnak! A mulatságos történetek alatt ugrálhatsz, tapsolhatsz, szaladgálhatsz, sőt, még kiabálhatsz is, de csak akkor, amikor elhangzanak a feladatokra buzdító szavak. Keltsd életre a vakmerő rákocska, a vaksi kismatróz vagy az ügyetlen bohóc történetét!