Lassan 100 éves a világ leghíresebb rajzfilmnyula

Tapsi Hapsi a világ leghíresebb rajzfilmnyula, aki a bolondos dallamok család tagjaként először 80 évvel ezelőtt tűnt fel. A karakter mozis bemutatkozása 1940-re tehető, amitől kezdve egycsapásra a Warner Brothers nemzetközileg elismert figurájává vált. A Bolondos Dallamok sztárja pillanatok alatt milliók kedvence lett.

Tapsi Hapsi, kortól és nemtől függetlenül, olyan popkulturális ikon, aki egyszerre időtlen és időtálló és számos formában lelhető fel a képernyőktől a mozivásznon keresztül, telefonon és tableten. A nemzetközi szupersztár manapság olyan platformokon is feltűnik mint képregény, videojáték, merchandise termékek (a játékoktól a ruhaneműkön keresztül egészen az ékszerekig és a háztartási eszközökig).

A Bolondos dallamok bámulatos sebességgel a Warner Brothers vezető márkája lett, és ez így is maradt évtizedeken keresztül. Titka hogy karakterei, Csőrike, Cucu malac, Szilveszter egyszerre időtlen és mai figurák, személyiségjegyeik tökéletesen megállják helyüket és szerethetők a ma közönsége számára is.

A sorozat szereplőit gyerekek tinédzserek felnőttek egyaránt magukénak érezhetik. A legújabb Bolondos Dallamok széria  hazánkban jelenleg a Boomerang gyerekcsatornán látható. 

 

 

Érdekességek a szereplőkről

 - Tapsi Hapsi legelőször 1940. július 27-én mutatkozott be azA Wild Hare című epizódban, így minden idők leghíresebb nyula 2020-ban pont nyolcvanéves.

 -  A Bolondos dallamokat Magyarországon kezdettől fogva egy sorozatként kezeljük, azonban aMerrie Melodiesés a Looney Tunes eredetileg különálló szériák voltak. Ma már világszerte egy franchise-ként kezelik a kettőt, mondhatjuk, hogy a Merrie Melodies beolvadt a Looney Tunes-ba.

 - Tapsi Hapsi New York városának keleti részéről származik, ezért az eredeti változatban brooklyni akcentussal beszél.

 -  ABolondos dallamoklegelső epizódja 1929-ben született meg. Ekkor még se híre, se hamva nem volt a ma jól ismert szereplőknek. A Bosko, the Talk-Ink Kid című élőszereplős-animációs rész főszereplője egy Bosko nevű gyerek volt.

 -  Tapsi Hapsi volt az első rajzfilmszereplő, akiről bélyeget adtak ki az Egyesült Államokban. Erre egészen 1997-ig kellett várni.

 -  Tapsi Hapsit három Oscar-díjra jelölték, ebből egyet meg is nyert 1958-ban, Rissz-Rossz Sammel közösen, aTapsi Hapsi, a lovagpótló lovagcímű epizóddal.